10.07.2021 0:39 

Як отримати медичну освіту за кордоном?

Як отримати медичну освіту за кордоном?

Освоєння професії лікаря — це важкий і тривалий шлях. В зарубіжних країнах ця спеціальність вважається престижною і високо оплачується. Студенти проходять через кілька етапів навчання, перш ніж отримати кваліфікацію лікаря. Але при всьому цьому вступити до навчального закладу за кордоном непросто як місцевим абітурієнтам, так і іноземцям. Потрібна тривала і серйозна підготовка, щоб пройти складний конкурсний відбір. Але завдяки фонду Евромед медична освіта за кордоном стає більш доступною для кожного українця.

Польща

Близько 10 000 іноземних студентів не можуть помилятися: польські медичні вузи не поступаються за якістю західноєвропейським, а ціни на навчання в них набагато нижче (в більшості випадків навчання й зовсім безкоштовне). Наприклад, середня ціна за рік на медичних спеціальностях — € 4 000-€ 8 000. Також можна вчитися й англійською, але коштувати це буде в 1,5-2 рази дорожче.

Кращі вузи з медичними факультетами:

  • Медичний коледж при Ягеллонському університеті в Кракові;
  • Медичний університет у Гданську;
  • Варшавський медичний університет;
  • Лодзький медичний університет;
  • Вроцлавський медичний університет.

Можливість безкоштовної освіти: так, на підставі університетської стипендії або на підставі карти поляка (якщо в абітурієнта є якесь відношення до Польщі і польського народу, то такий документ не важко отримати та  вступити до вузу на тих же умовах, що і громадяни країни).

Складність надходження: вище середньої. Необхідно вчити польську мову й претендувати на стипендію, або оформляти Карту поляка. Також потрібно буде скласти вступні іспити (в залежності від вузу та спеціальності).

Мова навчання: польська / англійська (під час вступу необхідний сертифікат рівня B2 в кожному окремому випадку).

Освіта за кордоном: де вчитися на лікаря в Канаді?

Навчання в медичних вузах Канади має ряд особливостей. Воно стандартизовано, а контроль за видачею ліцензій на право ведення лікарської діяльності здійснює The Medical Council of Canada. Ця організація також регулює програми з медичних спеціальностей в країні в цілому.

Вимоги до отримання ліцензії достатньо високі. Всі студенти без винятку після проходження тривалих етапів навчання здають кваліфікаційний іспит MCC. У разі позитивного результату кандидат на звання лікаря вноситься до реєстру Canadian Medical Registry. І тільки після цього він вже може називатися лікарем, щоб почати пошук роботи.

Игровые автоматы: на страже яркого времяпровождения Созданный для Pin Up сайт заблокирован — что делать Официальные сайты онлайн-казино Колесные гайки для литых дисков Качественные и недорогие строительные материалы от проверенных изготовителей
Лента авиановостей