ВМС США провело випробування нового винищувача Advanced Super Hornet

ВМС США провело випробування нового винищувача Advanced Super Hornet

ВМС США провели випробування модернізованої версії винищувача F/A-18E/F Super Hornet, повідомляє Flightglobal. Літак, розроблений американським авіабудівним концерном Boeing, отримав назву Advanced Super Hornet. Військові визнали випробування винищувача успішними. За словами керівника проекту F/A-18 у ВМС США капітана Френка Морлі, отримані дані дозволять сенаторам визначитися із збільшенням замовлення на літаки сімейства F/A-18E/F.

В даний час Конгрес і Сенат США розглядають можливість збільшення замовлень на винищувачі Super Hornet і літаки радіоелектронної боротьби E/A-18G Growler в рамках оборонного бюджету на 2015 фінансовий рік (розпочнеться 1 жовтня 2014). До теперішнього часу покупка нових літаків до бюджету включена не була, проте командування ВМС США вже оголосило про бажання придбати 22 додаткових літаки Growler.

За даними Boeing, найбільш істотними елементами модернізації F/A-18E/F є конформні паливні баки і підвісні контейнери озброєння, що дозволяють дещо знизити ефективну площу розсіювання бойового літака і збільшити його бойовий радіус. Крім того, на винищувач встановлені вдосконалені двигуни, бортове радіоелектронне обладнання та радіолокаційна станція з активною фазованими антенними гратами.

Avdanced Super Hornet (ASH) оснащений і інфрачервоною пошуково-спостережною системою, яка дозволяє виявляти і класифікувати різні типи цілей по їх тепловому випромінюванню. За даними концерну Boeing, позначення ASH буде присвоюватися не тільки поліпшеним винищувачам сімейства Super Hornet нової будови, а й модернізованим літакам такого типу зі складу ВМС США.

Как легко купить стиральную машину Аренда частного траурного самолёта в РБ Великолепный сервис перевозок в Краснодарском крае Недорогой отель в Киеве: 240 грн за номер Тренажеры для силового фитнеса - виды
Лента авиановостей