Туполєв завершив проектування нового бомбардувальника

Туполєв завершив проектування нового бомбардувальника

Конструкторське бюро імені Туполєва завершило проектування перспективного авіаційного комплексу дальньої авіації (ПАК ДА). Про це, як повідомляє Jane's з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі, заявив президент Об'єднаної авіабудівної корпорації Михайло Погосян. Найближчим часом, як очікується, має розпочатися виробництво деяких компонентів для прототипу літака.

Подробиці щодо перспективного бомбардувальника Погосян розкривати не став. В даний час у проекті беруть участь саме конструкторське бюро імені Туполєва та Казанське авіаційне виробниче об'єднання імені Горбунова. Обидва цих підприємства в даний час входять до складу Об'єднаної авіабудівної корпорації, що здійснює загальне керівництво ходом робіт.

У середині лютого 2014 повідомлялося , що Міністерство оборони Росії уклало з компанією «Туполєв» контракт на розробку ПАК ДА в 2013 році. За словами директора департаменту авіаційної промисловості Міністерства промисловості і торгівлі Росії Андрія Богинского, за умовами цієї угоди «Туполєв» мав зайнятися ескізно-технічним проектуванням перспективного літака.

Як очікується, льотні випробування ПАК ДА почнуться в 2019 році. За словами командувача Дальньої авіацією ВПС Росії Анатолія Жихарева, перші серійні бомбардувальники мають надійти у війська в 2025 році. У складі Далекої авіації ВПС Росії нові літаки замінять застарілі бомбардувальники Ту-160, Ту-95МС і Ту-22М3.

Імовірно, перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації буде створено за схемою «літаючого крила» і буде виконувати польоти на дозвуковій швидкості. Особливу увагу в конструкції літака буде приділено застосуванню технологій малопомітності. Офіційно поки відомо тільки, що в номенклатуру озброєнь нового бомбардувальника увійде гіперзвукове озброєння.

Покупка авиабилетов онлайн Раздавайте wi-fi и раскручивайте бизнес легко Игровые автоматы на тему путешествий Широкий ассортимент шлифовальных машинок Как поступить в ВУЗы США
Лента авиановостей