Російський Ту-160 проти американського B-1 "Лансер"

Російський Ту-160 проти американського B-1

Модернізований російський надзвуковий стратегічний бомбардувальник Ту-160 (з кодифікації НАТО Blackjack), який і до удосконалення вважався найшвидшим ракетоносцем XXI століття, з новими електронними системами отримує ще більшу перевагу в небі і знаходить нові переваги перед американським бомбардувальником B1 Lancer, пише Inquisitr.

Розроблений ще в радянський час, Ту-160 став справжньою гордістю Військово-повітряних сил СРСР. Модернізований бомбардувальник володіє новітньою радіолокаційної системою і системою радіоелектронної боротьби з ультрасучасними елементами наведення і управління, що дозволяє вражати цілі з високим ступенем точності при будь-яких погодних умовах і в будь-який час доби. Також до 2016 року Ту-160 збираються оснастити модернізованими двигунами типу НК-32. Після цього літак буде здатний розвивати швидкість понад 2,4 тисячі кілометрів (1,5 тисячі миль) на годину, зазначає видання.

Російський Ту-160 - надзвуковий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець з крилом змінної стріловидності, розроблений в ОКБ Туполєва в 1970-1980-х роках. Стоїть на озброєнні з 1987 року. Це найбільший і найпотужніший в історії військової авіації надзвуковий літак зі змінною геометрією крила, а також найважчий бойовий літак у світі, що має найбільшу серед бомбардувальників максимальну злітну масу. Серед пілотів отримав прізвисько «Білий лебідь». Максимальна злітна маса літака становить 275 тонн, а бойовий радіус дорівнює 6 тисячам кілометрів.

Американський B-1 «Лансер» також є надзвуковим стратегічним бомбардувальником з крилом змінної стріловидності, він розроблений в 1970-1980-х роках компанією Rockwell International. Максимальна швидкість бомбардувальника становить 2,3 тисячі кілометрів на годину. Максимальна злітна маса B-1 «Лансер» дорівнює 216 тоннам, а бойовий радіус - 5,5 тисячі кілометрів.

Несколько моментов в пользу эффективного использования семян конопли для нормализации самочувствия и укрепления здоровья Во Франции создали концепт казино на борту самолета Подобрать займ на выгодных условиях Составить завещание и вступить в наследство в Израиле Окна Ventana для вашего дома
Лента авиановостей