Українська авіаційна галузь значно скорочується

Українська авіаційна галузь значно скорочується

На сьогоднішній день склалася ситуація в Україні призвела до значного зниження об'ємних показників на ринку пасажирських авіаперевезень. Основними факторами негативної тенденції стали зменшення купівельної спроможності населення, ділової та туристичної активності.

Зокрема, у зв'язку з скороченням авіакомпаніями планів польотів і зниження завантаженості на рейсах базових і міжнародних авіаперевізників з березня поточного року спостерігається уповільнення росту, а в наслідок скорочення пасажиропотоку, забезпечуваного авіакомпаніями через головний аеропорт країни.

За 8 місяців 2014 обсяги пасажирських перевезень через аеропорт «Бориспіль» склали близько 4,7 мільйонів чоловік, що на 9% менше минулорічних показників. Кількість вильотів літаків за цей період досягло 49634 (- 5%). За серпень поточного року аеропорт обслужив 776 500 пасажирів та майже 7000 рейсів.

Нагадаємо, що за 6 місяців цього року пасажиропотік через авіавузли України знизився на 15,3% - до 5,3 млн осіб. У деяких аеропортах країни спостерігається стрімке зниження об'ємних показників - більш ніж на 50%.

Події в Криму та на сході України призвели до недоступності аеропортів міст Сімферополь, Донецьк, Луганськ. Пасажиропотік по цих містах історично становив близько 20% від авіаційного трафіку країни.

На сьогоднішній день ряд європейських компаній заявили про плани скорочення частот або призупинення своїх польотних програм в Україні. Основна причина полягає в тому, що люди тимчасово відкладають або утримуються від поїздок в нашу країну, побоюючись за свою безпеку (зазвичай приватні поїздки) або будучи не впевненими в можливості вирішити ділові питання (бізнесмени).

На жаль, з урахуванням даних факторів пожвавлення на українському ринку пасажирських авіаперевезень в найближчій перспективі не прогнозується.

Игровые автоматы, рассказывающие о сокровищах египетских правителей Преимущества портативных кондиционеров Быстрый и качественный ремонт самой разной бытовой техники Новый телефон от Google Комплектующие и запчасти для мотоблоков: рекомендации по обслуживанию техники
Лента авиановостей