Фахівці із США проінспектують небо над Росією

Фахівці із США проінспектують небо над Росією

Фахівці із США в період з 17 по 22 листопада проінспектують небо над Росією в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба, повідомив напередодні тимчасово виконуючий обов'язки начальника національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Забелло.

«У період з 17 по 22 листопада в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба місія США виконає спостережний політ над територією РФ на американському літаку спостереження ОС-135Б. Російські фахівці також будуть перебувати на борту літака і проконтролюють суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури », - сказав він.

Літак спостереження ОС-135Б відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлені на ньому аерофотаппарати пройшли міжнародне огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором з відкритого неба.

Договір з відкритого неба був прийнятий 27 державами-учасницями Організації з безпеки і співробітництва в Європі в 1992 році в Хельсінкі. Його мета - зміцнення взаєморозуміння і довіри. Всім учасникам надається можливість відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходи, що викликають у них занепокоєння.

Зараз учасниками договору «Відкрите небо» є 34 держави.

Образование за рубежом: Великобритания Как отремонтировать камеру в телефоне Правильный компактный холодильник для вас Игровые приложения для тех, кто хочет раз и навсегда изменить свою жизнь Как заработать на игре в слоты онлайн?
Лента авиановостей