Україна закликала Вірменію відмовитися приймати літаки з Криму

Україна закликала Вірменію відмовитися приймати літаки з Криму

МЗС України звернувся до керівництва Вірменії з проханням не приймати прямі авіарейси з Криму. Про це в ефірі Першого інформаційного каналу Вірменії заявив представник українського міністерства Євген Перебийніс. Так він прокоментував прямий рейс Сімферополь - Єреван, який був здійснений 16 листопада авіакомпанією «Грозний Авіа».

За словами Перебийніс, всі аеропорти Криму, в тому числі аеропорт Сімферополя, закрилися за рішенням уряду України. Це означає, що будь-який рейс, який буде здійснено з території півострова, вважається нелегітимним. Представник українського МЗС також додав, що компанії, що виконують подібні рейси, порушують закон і підлягають санкціям з боку Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Тим часом у Головному управлінні цивільної авіації Вірменії спростували інформацію про початок повітряного сполучення з півостровом. У відомстві стверджують, що такий рейс як Сімферополь - Єреван не здійснює жодна авіакомпанія, повідомляє видання «Крим. Коментарі ».

У свою чергу, прес-секретар управління авіації Рубен Грдзелян, зазначив, що заявку на здійснення рейсу, подану з транспортного управління Криму, керівництво не стало розглядати. При цьому, пасажири рейсу Сімферополь - Єреван відзначили, що літак летів до місця призначення через Анапу. Там він зробив технічну посадку, після чого, вирушив до столиці Вірменії як рейс Анапа - Єреван.

Раніше міністр транспорту анексованого Криму Анатолій Цуркін заявив, що повітряне сполучення з Єреваном буде налагоджено в листопаді. Перший рейс був призначений на 16 листопада. Назад літак повинен був полетіти на наступний день. Перельоти з Сімферополя до Єревану передбачалося зробити регулярними, з вильотом по вихідних днях.

В какие игры можно играть в казино Pin Up Win и как это сделать? Избавляемся от перхоти Виртуальное пространство для настоящих геймеров Качественное обслуживание и радушная атмосфера в лучшем отеле Одессы Какие девайсы для курения выбирают сегодня украинцы
Лента авиановостей