Армія і ВМС США купили 102 вертольота Sikorsky

Армія і ВМС США купили 102 вертольота Sikorsky

Армія і ВМС США оголосили про намір витратити в 2015 фінансовому році (почався 1 жовтня 2014) 1,3 мільярда доларів на покупку 102 вертольотів у американської компанії Sikorsky. Як повідомляє Defense News, контракти на поставку військової техніки вже підписані. Двома окремими угодами передбачається постачання вертольотів типу Black Hawk чотирьох різних версій. Повністю всі контракти будуть виконані до кінця 2015 року.

Командування Армії США підписало з Sikorsky контракт вартістю 771,9 мільйона доларів. Ця угода передбачає постачання військовим 41 багатоцільового вертольота UH-60M Black Hawk і 24 медичних машин HH-60M. В контракт також включена передача супутнього устаткування і надання послуг технічного обслуговування. Угоду з Армією США Sikorsky повинен виконати до кінця червня 2015 року.

Армія і ВМС США купили 102 вертольота Sikorsky

В свою чергу командування ВМС США уклало з Sikorsky контракт вартістю 535,3 мільйона доларів. В угоду включена поставка восьми багатоцільових вертольотів MH-60S Knighthawk і 29 протичовнових MH-60R Seahawk. Sikorsky також передасть військовим супутнє обладнання та надаватиме послуги технічної підтримки. Як очікується, цей контракт буде виконаний до кінця майбутнього року.

Закупівлі військової техніки виробляються в рамках більш масштабної програми з оновлення вертолітного парку США. Зокрема, в червні 2012 року міністерство оборони США уклало з Sikorsky контракт вартістю 8,5 мільярда доларів. Угодою передбачена поставка щонайменше 653 вертольотів; в контракті також міститься опціон ще на 263 машини. Поставка всіх 653 вертольотів, як очікується, завершиться до кінця 2017 року.

Современные полезные советы и помощь домашним умельцам Подобрать займ на выгодных условиях Отличная возможность весело провести время Зарабатывай на новом авиационном краш-слоте Международные перевозки грузов высшего качества
Лента авиановостей