Великобританія отримала військовий транспортний літак Airbus A400M

Великобританія отримала військовий транспортний літак Airbus A400M

Королівські ВПС Великобританії отримали перший з 22 замовлених військово-транспортних літаків A400M, повідомляє Flightglobal. 17 листопада 2014 літак прибув на авіабазу «Брайз Нортон», виконавши переліт з аеродрому концерну Airbus в Севільї в Іспанії. Транспортник отримав бортовий номер «ZM400». Як очікується, офіційна церемонія прийняття літака відбудеться до кінця листопада поточного року.

Згідно з чинним графіком, ВПС Великобританії до кінця 2014 року повинні отримати ще два транспортника A400M. Другий британський літак такого типу здійснив перший політ у жовтні поточного року. З часом нові військово-транспортні літаки замінять у складі британських Королівських ВПС застарілі транспортники C-130K Hercules. Раніше міністерство оборони Великобританії оголошувало, що ВПС отримають п'ять A400M до кінця року.

Великобританія отримала військовий транспортний літак Airbus A400M

Як очікується, останній, 22-й, транспортник Великобританія отримає в 2018 році. В липні 2014 року повідомлялося, що ВПС Великобританії мають намір укласти з регіональною компанією Flybe Aviation контракт на технічне обслуговування транспортників A400M. Перший контракт з авіакомпанією може бути підписаний строком на два роки з можливістю подальшого продовження. Сума потенційної операції не уточнювалася.

Поставка серійних транспортників A400M замовникам здійснюється концерном Airbus з осені 2013 року. Перші два були поставлені Франції; в даний час їх експлуатація успішно здійснюється французькими ВВС. У загальній складності, замовники повинні отримати 174 транспортника A400M; ці літаки будуть поставлені Франції, Німеччини, Іспанії, Великобританії, Туреччини, Бельгії, Малайзії і Люксембургу.

Что вы знаете об авиадоставке? Рюкзаки для ручной клади Игровой мир популярных автоматов Яичница с сыром рецепт на сковороде Портал, который поможет запомнить самый лучший миг вашей жизни
Лента авиановостей