Франція оголосила про розміщення замовлення на літак-заправник Airbus A330 MRTT

Франція оголосила про розміщення замовлення на літак-заправник Airbus A330 MRTT

Міністерство оборони Франції обрало Airbus Defence and Space для поставки 12 літаків-заправників A330 MRTT для французьких ВВС. Постачання першого повітряного судна запланована на 2018, другий - на 2019, потім літаки будуть постачатися замовнику по одному-два на рік. Про це повідомляє прес-служба компанії Airbus Defence and Space.

Контракт, узгоджений Агентством державних закупівель Франції, Генеральною дирекцією з озброєнь Франції (la Direction Générale de l'Armement, DGA) і Airbus Defence and Space, включає розробку та випробування спеціальної модифікації літака-заправника для Франції, так само як і поставку комплексного допоміжного обладнання та навчально-тренувальних систем, наприклад запасних частин, засобів наземного обслуговування, тренажерів, а також надання експлуатаційної підтримки протягом п'яти років з моменту першої поставки, пояснили в компанії.

Франція стала шостою країною, що вибрала A330 MRTT, після Австралії, Саудівській Аравії, Сінгапуру, ОАЕ і Великобританії, які замовили загалом 34 повітряних судна. Більш того, на MRTT зупинили свій вибір Індія і Катар, в даний момент проходять фінальні етапи переговорів на поставку шести і двох літаків-заправників відповідно. На поточний момент в експлуатації перебувають 22 повітряних судна, які продемонстрували свою ефективність у ході недавніх операцій. З моменту свого виходу на ринок A330 MRTT перемагав у кожному значному конкурсі на закупівлю літаків-заправників поза США, уточнили в Airbus Defence and Space.

Виконавчий віце-президент Military Aircraft в Airbus Defence and Space Домінго Уренья Расо (Domingo Ureña Raso) сказав: «ВПС Франції мають великий досвід у проведенні операцій з дозаправлення в повітрі. Їм знайомі критичні фактори, необхідні для успішного проведення таких операцій, тому вибір на користь A330 MRTT - велика честь для нас. Крім того, ВПС Франції є операторами транспортних повітряних суден нашого виробництва протягом багатьох років, і ми дуже пишаємося довірою з боку існуючого замовника».

На службі французьких ВВС літаки A330 MRTT будуть оснащені двигунами Rolls-Royce Trent 700 і системою дозаправки, що включає Airbus Refuelling Boom System і розміщуються під крилом контейнери зі шланговими агрегатами. Літак може бути перетворений в безліч конфігурацій, в тому числі для транспортування до 271 пасажира, а також для розміщення до десяти пацієнтів і 88 пасажирів з обладнанням для проведення медичної евакуації, включаючи реанімаційний модуль MORPHEE.

Нагадаємо, запас палива літака А330-200, на базі якого створено літак-заправник, становить 111 тонн / 245000 фунтів, що дозволяє А330 MRTT виконувати місії по заправці літаків у повітрі без додаткових паливних баків. А330 MRTT обладнаний надійними системами дозаправки, включаючи вдосконалену систему Aerial Refuelling Boom System Airbus Defence and Space, а також розміщуються під крилом контейнери зі шланговими агрегатами та / або розташований у фюзеляжі паливний бак. Завдяки широкому фюзеляжу А330 MRTT може також використовуватися в якості транспортного літака місткістю до 300 чоловік або вантажопідйомність до 45 тонн / 99000 фунтів. Повітряне судно може бути легко перетворено для розміщення до 130 носилок для медичної евакуації.

Русское лото: теперь можно играть по сети Признание у миллионов геймеров завоевало казино 777 Originals Правильное одеяло. Критерии выбора Адвокатская помощь при несчастных случаях в Израиле Грамотное и ответственное оформление ваших таможенных документов
Лента авиановостей