Польща залишить на службі СУ-22 ще на 10 років

Польща залишить на службі СУ-22 ще на 10 років
Міністерство оборони Польщі оголосило про намір продовжити термін служби винищувачів-бомбардувальників Су-22 на десять років, повідомляє Jane's . Для продовження термінів бойові літаки пройдуть ремонт і незначну модернізацію, завдяки яким їх ресурс буде збільшений з трьох до чотирьох тисяч годин. Таким чином, Су-22 будуть перебувати у складі ВПС Польщі до 2024-2026 року.
За даними Jane's, в даний час ВПС Польщі виконують польоти на 26 винищувачах-бомбардувальниках Су-22М4 і шести навчально-бойових версіях таких літаків Су-22УМ3К. За даними Flightglobal MiliCAS, Польща має 23 винищувачами Су-22М3К/УМ3К/М4. Згідно з планами польського міністерства оборони, навчально-бойові версії будуть збережені, з бойових літаків для продовження ресурсу будуть обрані найменш вживані.
У загальній складності на ремонт і модернізацію планується відправити 18 літаків типу Су-22. Роботи здійснюватимуться на заводі Wojskowe Zaklady Lotnicze № 2. Вартість робіт для кожного літака оцінюється у вісім мільйонів злотих (близько 2,6 мільйона доларів). На ремонт і модернізацію одного винищувача-бомбардувальника потрібно приблизно вісім місяців.
У рамках програми модернізації винищувачі отримають додаткове обладнання зв'язку та системи відеозапису. Прилади будуть замінені ─ в даний час всі параметри вони показують в метричній системі, а нові будуть показувати висоту і швидкість в футах і вузлах. Така заміна необхідна для того, щоб польські бойові літаки стали відповідати льотним вимогам НАТО (Польща приєдналася до альянсу 12 березня 1999).
Про те, що міністерство оборони Польщі вирішило зберегти у складі ВПС винищувачі-бомбардувальники Су-22, в середині лютого 2014 оголосив глава польського військового відомства Томаш Семоняк. При цьому він зазначив, що військові не визначилися з терміном продовження, розглядалися два варіанти ─ три і десять років. Конкретне рішення планувалося прийняти в середині березня.
У серпні 2012 року міністерство оборони Польщі планувало відмовитися від програми модернізації Су-22 і списати всі літаки такого типу. Звільнене місце планувалося зайняти новими ударними безпілотними літальними апаратами. Зокрема, заступник міністра оборони Польщі Вальдемар Скшипчака стверджував , що будуть куплені 30 ударних безпілотників.
Спортивные ставки на Евро 2016 Прививки для детей в клинике «Френдлик» по Национальному календарю Игровой аппарат «Гараж»: интересный сюжет и никакого риска О достоинствах виртуальных игровых автоматов Купить расческу Janeke в Украине
Лента авиановостей