Запуск Американської вантажівки Dragon перенесли на 19 грудня

Запуск Американської вантажівки Dragon перенесли на 19 грудня

За даними НАСА, це дозволить SpaceX отримати додатковий час для того, щоб зробити все можливе для підготовки до успішного запуску. Причини перенесення запуску не повідомляються.

В НАСА запевняють: «П'ята місія компанії SpaceX по доставці вантажу до МКС в рамках контракту з НАСА стартує не раніше 13.20 північноамериканського східного часу (20.20 по Києву) п'ятниці, 19 грудня з космодрому на мисі Канаверал у Флориді", - йдеться в повідомленні відомства. Причини перенесення запуску не уточнюються. "Ракета - носій Falcon 9 і космічний корабель Dragon в хорошому стані».

Dragon повинен доставити на орбіту 1,6 тонни вантажу, в тому числі систему Cloud-Aerosol Transport System (CATS), яка дозволити вести моніторинг і вимірювання хмар і найдрібніших частинок в земній атмосфері; матеріали для вивчення хвороб головного мозку, лікування ран і передачі інфекційних захворювань в умовах космосу.

Після прибуття на станцію корабель буде залишатися пристикованим до модулю Грамония протягом чотирьох тижнів, потім повернеться на Землю з двома тоннами вантажу. Dragon є єдиним на сьогодні вантажним космічним кораблем, який здатний не тільки доставляти вантажі на МКС, але і повертати їх на Землю.

Розробником Dragon і ракети-носія Falcon 9 є приватна компанія SpaceX. Крім контракту на здійснення доставки вантажів на МКС, у вересні 2014 року поряд з Боїнг вона виграла контракт вартістю близько 6,8 мільярда доларів на здійснення пілотованих польотів до МКС.

Онлайн приключения с азартным уклоном Играйте в автоматы бесплатно и без регистрации Игровые онлайн: для любителей азарта и риска Самый большой самолет Качественные комбинированные котлы
Лента авиановостей