"Гарячі овочі" екстрено посадили літак

Пожежна сигналізація, що спрацювала від партії перцю у вантажному відсіку, змусила екіпаж трансатлантичного пасажирського літака оголосити надзвичайний стан і змінити маршрут для вимушеної посадки в ірландському аеропорту Шеннон.

Подібне трапляється вже третій раз, коли перевезення речовин органічного походження активує пожежну сигналізацію, тим самим змушуючи літаки приземлятися саме в аеропорту Шеннон.

Під час останнього інциденту, який трапився кілька днів тому, екіпаж рейсу Air France оголосив сигнал лиха після того, як пожежна сигналізація спрацювала у вантажному відсіку.

Літак авіакомпанії Air France Boeing 747-400 прямував з Санто Домінго, Домініканська Республіка, до Парижа з 142 пасажирами і 12 членами екіпажу на борту.

Екіпаж зв'язався з Управлінням авіації Ірландії, повідомляючи про сигнал лиха і вимагаючи дозволу на вимушену посадку в найближчому аеропорту. Коли літак приземлявся, його вже зустрічали пожежна команда та швидка допомога.

Як тільки пасажири залишили борт літака, пожежні обережно відкрили вантажний відсік з вогнегасниками напоготові. Коли команда пожежників зійшла на борт, бортові вогнегасники літака вже розпилювали вогнегасна речовина.

Але на борту вогню не виявили, і в даний час вважається, що чутливу пожежну сигналізацію активовано тепло, що виділяється пекучими овочами.

Индикатор для контроля воздуха: как пользоваться Опасность бытовой химии и альтернатива ее использованию Обзоры игр на сайте «Вулкан»: как выиграть и получить бонусы Большой выбор качественных механических часов от известных производителей Лучше быть богатым и здоровым
Лента авиановостей