П’яний пілот, упавшого у Фінський залив гелікоптера, не контролював висоту

П’яний пілот, упавшого у Фінський залив гелікоптера, не контролював висоту

Комісія Міждержавного авіаційного комітету завершила розслідування аварії вертольота у Фінській затоці в Петербурзі.

Приватний вертоліт впав у воду 19 вересня цього року. Причинами катастрофи експерти МАК назвали викривлене сприйняття п'яним пілотом набраної висоти.

"Найбільш ймовірною причиною авіаційної події з вертольотом ЕЕВС SА-341G RA-1233G стало спотворення сприйняття пілотом висоти при виконанні польоту над спокійною дзеркальною поверхнею води на малій висоті (не більше 10 м), що призвело до неконтрольованого зниження з подальшим зіткненням вертольота з водною поверхнею ", - йдеться в повідомленні МАК.

У комітеті повідомили, що в момент аварії пілот перебував у стані алкогольного сп'яніння, зробила свою справу і безсонна ніч.

Як писав "ПД", 19 вересня приблизно о 14:20 в районі Лахтинская розливу між Василівським островом і парком "300-річчя Санкт-Петербурга" зазнав аварії вертоліт. Він летів низько над водою. Уникаючи зіткнення з яхтою, вертоліт здійснив маневр і зачепився головним гвинтом за воду.

Вже через вісім хвилин на місце події прибули перші підрозділи рятувальників МНС, які виявили плаваючі на поверхні води уламки вертольота.

У ході рятувальних робіт фахівцям вдалося витягти з води потерпілого, який з переломом руки в шоковому стані був госпіталізований. Потім на берег витягли тіло загиблого члена екіпажу вертольота.

Правоохоронні органи встановили особу загиблого. Це власник повітряного судна, 41-річний бізнесмен Олексій Афонченко. У різдвяні канікули 2010 Олексій Афонченко вже був викритий у повітряному хуліганствіУ різдвяні канікули 2010 Олексій Афонченко вже був викритий у повітряному хуліганстві. На своєму вертольоті він в 4:00 ранку кружляв між будинками в Приморському районі. Повідомлялося, що тоді він приземлився на парковці магазину "Карусель". За це йому загрожував штраф до 500 тис. Рублів, але суд обмежився 5 тис. Рублями.

Портал для поклонников всемирно известной Майнкрафт «Гослото «6 из 45» - выигрыш каждому! Как можно сделать вывод Neteller на карту Приват24? Мебель от производителя, проверенного временем Вы думали о том, чтобы сменить дизайн квартиры? Тогда, вам к нам
Лента авиановостей