Ісламська держава не збивала йорданський військовий літак - США

Ісламська держава не збивала йорданський військовий літак - США

Бойовики «Ісламської держави» заявили, що збили військовий літак ВПС Йорданії над північною Сирією. Факт аварії судна підтвердило командування країни.

Пілот збитого літака, за даними ІД, був узятий в полон. Льотчик по імені Муаз аль-Касасба є громадянином Йорданії. Фотографії із зображенням пілота, зроблені кореспондентами пов'язаних з терористичним угрупуванням ЗМІ, були оприлюднені напередодні. На знімках видно, що пілота оточують бойовики в масках.

Разом з тим, в письмовій заяві, поширеній Центральним командуванням збройних сил США, в сферу оперативної відповідальності якого входить Близький Схід, говориться, що терористи ІД не збивали йорданський військовий літак 24 грудня. За версією США, судно зазнало аварії, а пілот був захоплений бойовиками вже після.

У цьому документі Центрального командування збройних сил США, уточнює ТАСС, міститься інформація про винищувач F-16 збройних сил Йорданії.

Глава відомства генерал Ллойд Остін підкреслив, що США «підтримуватимуть зусилля, спрямовані на його (йорданського льотчика) благополучне повернення, і не потерплять спроб ІД використовувати подію крах у своїх цілях або представити те, що трапилося невірним чином».

Планшет Mi Pad 3 от Xiaomi Золотой Кубок казино Украина Современный сервис заказа авиабилетов в любой уголок планеты Недорогой отель в Киеве: 240 грн за номер Мы поможем вам стать успешными и популярными
Лента авиановостей