Більше десяти бойових вертольотів готові до передачі у війська в Примор'ї

Більше десяти бойових вертольотів готові до передачі у війська в Примор'ї

Більше десятка вертольотів Ка-52, побудованих на Арсеніївська авіазаводі «Прогрес» в 2014 році, вже пройшли заводські і приймально-здавальні випробування, і готуються до передачі в стройові підрозділи ВВС. Про це повідомляє «Бізнес-Арс».

Частина, куди надійдуть на озброєння нові вертольоти, поки не називається, як точна кількість машин. З неофіційних джерел відомо, що їх «більше десяти». Надходження нових машин серйозно зміцнить обороноздатність Росії, що особливо актуально в умовах набирає силу міжнародного конфлікту.

Ка-52 «Алігатор» - це сучасний бойовий вертоліт, оснащений унікальним бортовим комплексом оборони, потужною керованою і некерованою ракетною зброєю, автоматичною гарматою, радіолокаційною станцією для виявлення наземних і повітряних цілей, оптико-електронною прицільною станцією, а так само катапультованим кріслами пілотів. Вертоліт здатний виконувати фігури вищого пілотажу, підніматися на п'ятикілометрову висоту, розганятися до 320 кілометрів на годину.

На сьогоднішній день бойові вертольоти Ка-52 знаходяться на озброєнні авіаційних підрозділів в Східному, Південному та Західному військових округах. За деякими даними, під час «кримської кризи» в березні 2014 вертольоти Ка-52 виконували бойові завдання з прикриття вертолітного десанту російських підрозділів ПДВ і спецназу на кримські аеродроми.

На основі «Алігатора» розроблений вертоліт корабельного базування Ка-52К, який спочатку передбачався до використання спільно з ДВКД типу «Містраль», які Франція будувала для ВМФ Росії, але в даний час передачу збудованого корабля «Владивосток» призупинила. У квітні 2014 був підписаний контракт на будівництво 32 вертольотів Ка-52, і в даний час авіакомпанія «Прогрес» готує підняти в повітря перший побудований корабельний вертоліт.

Услуги эвакуатора по доступной цене Заказ такси из Борисполя в онлайн-режиме в Киев или другие города Украины Большой выбор качественных ПЭТ флаконов по выгодной цене Страхование работодателей Криптовалюта: как работает, где купить
Лента авиановостей