На новий аеропорт Омська витратять 14 млрд

На новий аеропорт Омська витратять 14 млрд

Влада Омської області шукають інвестора на будівництво аеропорту "Федорівка". За економічному моделі, розробкою якої займався Зовнішекономбанк, даний проект зажадає інвестицій у розмірі 14 мільярдів рублів.

Омський губернатор Віктор Назаров повідомив 24 грудня, що ВЕБ повністю завершив розробку економічної моделі будівництва "Федорівки". За його словами, проект буде реалізовуватися на принципах державно-приватного партнерства. "Уряд Омської області проведе конкурс з вибору інвестора і укладе концесійну угоду на будівництво аеропорту" Омськ-Федорівка ", - повідомляє прес-служба Федерального центру проектного фінансування ЗЕБа.

Як планує ФЦПФ, термінал аеропорту буде площею не менше 22 000 квадратних метрів. "Розрахунок економічної ефективності проекту виходить з передумови, що обсяг пасажиропотоку до 2038 складе близько трьох мільйонів пасажирів, з них частка внутрішніх перевезень становитиме 85%", - йдеться у відповіді ФЦПФ виданню.

Старт будівництва заплановано на кінець 2015 року. Термін реалізації проекту складе близько чотирьох років. Регіональні власті візьмуть на себе компенсацію випадаючих доходів концесіонера.

Після здачі в експлуатацію "Федорівки", нині діючий аеропорт "Омськ-Центральний" припинить свою роботу. Територія площею 1,5 тисячі гектарів, на якій розташовувалися старі повітряні ворота міста, віддадуть під забудову. Кадастрова вартість цієї земельної ділянки становить близько 90 мільярдів рублів.

Воно повідомляє, що в 2011 році уряд Омської області та НВО "Мостовик" заснували ВАТ "Омський аеропорт" Федорівка "(49 і 51% акцій відповідно). Влітку акції" Мостовика "викупила Міжрегіональна корпорація розвитку (МКР), заснована омським радіозаводом імені Попова (90%) і ВАТ "Киргизький радіозавод корпорація" Ак-мазав "(10%).

Памятники и мемориальные комплексы из гранита в Минске Как самостоятельно изготовить коптильню Обзор официального казино Риобет Помощь в оформлении документов для такси и не только Профессиональная посуда для ресторанов, кафе, баров, столовых
Лента авиановостей