Новий супутник "Ресурс-П" подвоїть можливості Росії з моніторингу земної поверхні

Новий супутник

Новий супутник "Ресурс-П", який буде введений в експлуатацію в квітні 2015 року, подвоїть можливості Росії з моніторингу земної поверхні. Про це повідомили ТАСС в прес-центрі "Російських космічних систем".

"Запланований на 26 грудня запуск другого супутника" Ресурс-П "подвоїть можливості оператора російських космічних засобів дистанційного зондування Землі - Наукового центру оперативного моніторингу Землі (НЦ ОМЗ)" Російських космічних систем "з проведення високодетальной і гіперспектральних зйомки поверхні планети. Космічні апарати серії "Ресурс-П" формують основу російської системи високоперіодіческого дистанційного зондування Землі, яка забезпечує споживачів у Росії та інших країнах високодетальнимі знімками надвисокого, високого і середнього дозволу ", - Сказали в прес-центрі, підкресливши, що "передача супутника в штатну експлуатацію запланована на квітень 2015 року".

Комплекс цільової апаратури супутника "Ресурс-П" номер 2 для високодетальной зйомки універсальний і дозволяє отримувати знімки в різних спектральних діапазонах з різним дозволом на місцевості. Планується, що час проходження другого супутником районів зйомки буде відрізнятися від попередника - "Ресурс-П" номер 1, запущеного в червні 2013 року. Це підвищить ефективність роботи космічного апарату при зйомці території Росії. В даний час російська орбітальне угруповання дистанційного зондування Землі налічує шість космічних апаратів, що забезпечують всі види і режими оптико-електронного спостереження.

У прес-центрі зазначили, що в 2015 році очікується запуск третього апарату серії "Ресурс-П", який завершить формування орбітальної системи для зйомки з високою роздільною здатністю близько 90 млн кв км територій щорічно. Супутник "Ресурс-П" номер 2 буде запущений 26 грудня з космодрому Байконур ракетою-носієм "Союз-2.1б" з подальшим виведенням на околокруговую сонячно-синхронну орбіту.

Как выбрать утюг Что такое кейтеринг Вы будете довольны казино Fresh Азарт и развлечения в одном виртуальном заведении Игровые автоматы, рассказывающие о жизни братьев наших меньших
Лента авиановостей