США стурбовані активністю російських літаків-розвідників бі

США стурбовані активністю російських літаків-розвідників бі

Росія активізувала розвідувальні польоти дальньої авіації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. США висловили стурбованість у зв'язку з цим.

Росія активізувала розвідувальні польоти дальньої авіації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні поблизу США з моменту початку української кризи. Російські літаки-розвідники були помічені біля узбережжя американського штату Каліфорнія і американського острова Гуам в Тихому океані, заявив командувач підрозділами ВВС США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні генерал Херберт Карлайл, у понеділок, 5 травня у Вашингтоні.

Він продемонстрував фото, на якому зображений американський винищувач, що перехопив над американським островом Гуам російський стратегічний бомбардувальник Ту-95. Крім того, за даними Карлайла, виросло число російських стратегічних бомбардувальників, помічених у островів Японії та Кореї, повідомляє Spiegel Online.

"Тим самим вони демонструють, що вони це можуть, і вони збирають інформацію", - сказав Карлайл. Президент Росії Володимир Путін в 2007 році заявив, що російські стратегічні бомбардувальники знову почнуть здійснювати польоти поблизу повітряного простору НАТО. Такі польоти були скасовані в 1992 році після розпаду СРСР, нагадує Reuters.

Тим часом, як повідомляє РІА "Новости", в Міноборони Росії були здивовані заявою генерала Херберта Карлайла про підвищення активності польотів російської дальньої авіації над Тихим океаном у зв'язку з подіями в Україні.

За словами високопоставленого чиновника з російського міністерства оборони: "США через Берингову протоку фактично межують з РФ. Тому розцінювати польоти літаків російських ВПС над нейтральними водами Тихого океану в якості якогось "виклику" США щонайменше дивно. Тим більше, що інтенсивність польотів американської розвідувальної авіації поблизу східних кордонів Росії ніколи не знижувалася з часів закінчення холодної війни".

Супер-автоматы для поклонников острых ощущений Как сделать монтаж электропроводки в доме Большой выбор конвекторов в магазине «Климат Контроль» Вся спортивная жизнь Казахстана в одном издании Как выбрать консультанта в сфере бухгалтерских услуг?
Лента авиановостей