Honda почала перші випробування свого нового літака

Honda почала перші випробування свого нового літака

Японський автоконцерн Honda провів перші льотні випробування першого літака своєї розробки HondaJet, повідомляє ИТАР-ТАСС. 84-хвилинний тестовий політ відбувся в американському штаті Північна Кароліна, де базується підрозділ компанії Honda Aircraft.

"Найближчим часом ми зможемо випустити на ринок найдосконаліший легкий літак у світі", - зазначив за підсумками випробування президент компанії Мітімаса Фудзіно, який підвів проміжний підсумок роботі японського автоконцерну, з 2006 року готує свій дебют в авіабудівній галузі.

HondaJet став першим в Японії літаком, який був повністю розроблений приватною компанією і без підтримки з боку держави. Мініатюрний літак бізнес-класу може прийняти на борт всього 8 пасажирів, однак при цьому здатний летіти зі швидкістю більше 770 км / год і на висоті понад 13 кілометрів.

У Honda розраховують, що найбільшою популярністю новинка буде користуватися в США, у зв'язку з чим новий авіабудівний підрозділ корпорації було вирішено розмістити на території цієї країни. Як очікується, в продаж HondaJet може надійти вже наступного року. Вартість літака складе приблизно $ 4,5 млн. До теперішнього моменту Honda отримала вже більше 100 попередніх замовлень на новинку.

Аренда авто в Москве в Elitecar Яичница с сыром рецепт на сковороде Как записаться электронно на прием к врачу Как заработать на игре в слоты онлайн? Тротуарная плитка модерн
Лента авиановостей