Частина пасажирів відмовились від польоту на Virgin Galactic

Частина пасажирів відмовились від польоту на Virgin Galactic

Деякі клієнти компанії Virgin Galactic, купивши квитки на суборбітальний політ, зажадали назад гроші після катастрофи корабля SpaceShipTwo. Про це повідомляє британська The Telegraph з посиланням на виконавчого директора компанії Джорджа Уайтсайдс.

Всього здати квитки до теперішнього часу вирішили 24 пасажири, розповів Уайтсайдс. Кожному з них повернули повну вартість квитка - 250 тисяч доларів. Глава Virgin Galactic зауважив, що очікував такого розвитку подій, оскільки клієнти турбуються про свою безпеку, а також підкреслив, що 97 відсотків пасажирів не стали відмовлятися від польоту.

Як зазначає The Telegraph, це перше повернення квитків за 10 років реалізації проекту. Всього подорож на суборбітальному кораблі забронювали порядку 800 космічних туристів. Серед них - актриса Анджеліна Джолі, знаменитий фізик Стівен Хокінг, а також співачка Леді Гага.

Суборбітальний корабель SpaceShipTwo розбився 31 жовтня під час випробувального польоту над пустелею Мохаве на півдні штату Каліфорнія. Один з пілотів - 43-річний Пітер Сібольд - встиг катапультуватися, але отримав важкі поранення, другий - 39-річний Майкл Олсбері - загинув.

Засновник Virgin Galactic Річард Бренсон пообіцяв ретельно розібратися в причинах аварії SpaceShipTwo. При цьому він висловив упевненість, що реалізація програми буде продовжена.

Компанія Virgin Galactic в майбутньому має намір організовувати туристичні суборбітальні космічні польоти і запуски невеликих штучних супутників. До аварії в Мохаве перший політ з туристами планувалося здійснити в 2015 році.

Новая силиконовая долина VC Самые распространенные разновидности канцтоваров Как и где используются рекламные металлоконструкции Monoslot всегда готов вас развлечь Подобрать займ на выгодных условиях
Лента авиановостей