Скандал в українській авіації набирає оберти

Скандал в українській авіації набирає оберти

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заощадить 145300000 грн. Господарський суд Києва відмовив прокуратурі Київської області в задоволенні позову, який вона подала проти МАУ навесні цього року. Про це сказано в рішенні суду, розміщеному в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Навесні прокуратура Київський області в інтересах Міністерства інфраструктури та аеропорту «Бориспіль» подала позов до авіакомпанії МАУ з вимогою повернути борги за наземне обслуговування. Спочатку прокуратура вимагала повернути 24,1 млн грн. Пізніше сума позову підвищувалася і коректувалася, в підсумку досягнувши 145 300 000 грн.

Як випливає з рішення, суд порахував, що ці суми боргів невірно нараховані «Борисполем». Свого часу між аеропортом і МАУ були укладені дві угоди, якими передбачалися знижки за аеропортове обслуговування в період з 1 січня 2013 року і по 31 січня 2014 і з лютого 2014 Однак «Бориспіль» при виставленні рахунків не застосовував знижки. Отримати коментарі в МАУ і «Борисполі» не вдалося. Але старший юрист юрбюро «ECOVIS Бондар і Бондар» (представляло інтереси авіаперевізника в декількох судових справах) Олександр Кухар вважає, що мотивом, яким керувався суд, відмовивши прокуратурі в задоволенні позову, було невиконання аеропортом «Бориспіль» своїх договірних зобов'язань перед МАУ. Аеропорт не застосовував передбачені додатковими угодами до договору про наземному обслуговуванні знижки до зборів, послугах з базування повітряних суден, наземного обслуговування та додаткових послуг, пояснює юрист.

Точка в суперечці за 145300000 грн не поставлена. Прокуратура Київської області вважає рішення суду незаконним і вже на цьому тижні подасть апеляцію в Київський апеляційний господарський суд, повідомила «Капіталу» прес-секретар даної прокуратури Анна Кіщак. Старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець прогнозує, що в сукупності даний судовий процес, в разі якщо якась із сторін не буде задоволена рішенням апеляційної інстанції і подасть касацію до Вищого господарського суду, може зайняти рік-півтора. Думка авіакомпанії про перспективи справи дізнатися не вдалося. МАУ продовжує ігнорувати запити «Капіталу». Нагадаємо, в судах тривають ще кілька судових процесів за борги МАУ перед аеропортом на загальну суму близько 50 млн грн.

Интернет ресурс для любителей самых разных авто Возможно ли получить кредит с плохой кредитной историей? Как лечат псориаз в Израиле Легкий заработок в интернете: играй и получай деньги Лучшие игры на одном сайте
Лента авиановостей