Іран скопіював американський безпілотник, та проводить його тестування

Іран скопіював американський безпілотник, та проводить його тестування

Іранська копія американського безпілотного літального апарату RQ-170 Sentinel здійснила перший політ. Про це, як повідомляє агентство Tasnim, у понеділок, 10 листопада, заявив командувач ВПС Корпусу Вартових Ісламської революції бригадний генерал Амір-Алі Хаджизаде. За його словами, найближчим часом іранські ЗМІ опублікують відеозапис випробувань БПЛА.

Урочисту церемонію приурочили до другої річниці з дня загибелі бригадного генерала Хасана Могаддама (також відомого як Хасан Техрані), який відповідав за іранську ракетну програму.

Презентація іранської копії американського безпілотника відбувся 11 травня 2014 року. Апарат сконструювали методом зворотної розробки: в основу БПЛА ліг перехоплений іранцями в грудні 2011 року американський RQ-170 Sentinel. Після перехоплення апарату Іран заявив про намір використовувати американські технології при розробці власних безпілотників.

Технічні характеристики іранського безпілотника невідомі. Параметри RQ-170 також засекречені. Відомо лише, що американський апарат, розроблений компанією Lockheed Martin за схемою «літаючого крила», досягає 4,5 метра в довжину, майже 20 метрів в ширину і може підніматися на висоту до 15 кілометрів.

Sentinel був створений в тому числі в інтересах ЦРУ і призначений для розвідки з повітря. За оцінками аналітиків, БПЛА побудований із застосуванням технологій малозаметности.

Игры от Netent: лучшие предложения в виртуальном мире Современный сервис заказа авиабилетов в любой уголок планеты Купить качественные осевые вентиляторы Интернет-магазин меховых изделий отличного качества Сол Казино: как он стал одним из лидеров в онлайн-гемблинге и какие преимущества он предлагает своим игрокам
Лента авиановостей