Контролювати бойовиків на Донбасі будуть українські безпілотники

Контролювати бойовиків на Донбасі будуть українські безпілотники

Авіаційний завод "Антонов" веде переговори з міністерством оборони України про постачання безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомив президент і генконструктор підприємства Дмитро Ківа.
 
"Ми ведемо зараз переговори з міністерством оборони України (про постачання безпілотних літальних апаратів - ред.). Ми колись займалися розробкою безпілотних літальних апаратів, це були 80-ті роки. Потім передали це до Росії, але у нас досі є фахівці, які цим займалися", - сказав Ківа.
 
Влада України раніше висловила намір використовувати БПЛА для забезпечення безпеки газо- і нафтопроводів. Раніше про намір використовувати безпілотники для моніторингу режиму припинення вогню на сході України заявила ОБСЄ. Пробний запуск перших БПЛА відбувся 23 жовтня. ОБСЄ повідомляла, що БПЛА будуть здійснювати польоти за трьома напрямками: на південь від Донецька і до Азовського моря, на схід - до російсько-українського кордону, а також на захід - у бік лінії зіткнення підрозділів силовиків і терористів.
 
Однак пізніше організація повідомила про призупинення використання БПЛА через навмісне перешкоджання.

Иммигрант из Туркменистана, покоривший сердце США - город Нью-Йорк Вы думали о том, чтобы сменить дизайн квартиры? Тогда, вам к нам Чем заняться на телефоне во время полета? Разработка уникального оформления вашего сайта Почему медицинское образование должно быть непрерывным?
Лента авиановостей