В справі авіакатастрофи призеднського борту Пльщі нові подробиці

В справі авіакатастрофи призеднського борту Пльщі нові подробиці

Причиною катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського поблизу військового аеропорту в Смоленську у квітні 2010 року стало зіткнення з березою - на цьому наполягають експерти, які досліджували фрагменти металу, вилученого з ствола дерева поблизу місця катастрофи.

«Це черговий висновок експертів, які підтверджують результати рапорту комісії Міллера (польська урядова комісія - ред.), І черговий висновок, який однозначно вказує, що літак, який летів на дуже низькій висоті, зіткнувся з березою, в результаті чого відірвався фрагмент крила, а літак, який продовжував неконтрольований політ, врізався в землю », - заявив голова експертної групи при канцелярії Ради міністрів РП Мацей ЛАСЕК.

Він висловив надію, що ці аргументи нарешті закриють дискусію в Польщі про те, було зіткнення чи ні, передає Укрінформ.

Раніше свій рапорт оприлюднила парламентська комісія з розслідування причин Смоленської катастрофи, до складу якої входять депутати опозиційної партії «Право і Справедливість» (PiS) Ярослава Качинського. У ньому стверджується, що літак не зіткнувся з деревом, а раніше вибухнув в повітрі.

Слідство у цій справі, яку веде окружна військова прокуратура у Варшаві, продовжили до 10 квітня 2015 року.

Нагадаємо, літак Ту-154М з польською делегацією на чолі з президентом Качинським впав поблизу військового аеродрому в Смоленськом 10 квітня 2010 року. Тоді загинули всі 96 осіб, які були на борту.

Польська урядова комісія, а також Міжурядовий авіаційний комітет у Москві однією з основних причин катастрофи назвали помилки пілотів президентського літака.

Производство металлоконструкций по доступной цене Фріспіни за реєстрацію в казино: як отримати і використати Актуальные новости Украины, России и Беларуси Интернет-магазин нужной и качественной медтехники Трубы промышленного назначения
Лента авиановостей