Всі авіапасажири Європи в небезпеці через російські ВПС

Всі авіапасажири Європи в небезпеці через російські ВПС

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про небезпеку, яку російські військові літаки представляють для цивільної авіації Європи.

Про це він заявив британській газеті Daily Telegraph. За словами Столтенберга, цього року винищувачі НАТО більш ста раз перехоплювали російські військові літаки, тоді як минулого року таких випадків було не більше тридцяти.

Генсек НАТО визнав, що російські бомбардувальники дальньої авіації і літаки розвідники залишаються в міжнародному повітряному просторі, але вони «навмисно ігнорують гарантії, покликані знизити ризик зіткнення з цивільними літаками».

«Проблема в тому, що багато російських пілоти не включають передавачі, що дозволяють літакам виявляти один одного, не надають план польоту, не спілкуються з диспетчерами цивільної авіації. Це становить небезпеку для цивільного повітряного руху, особливо останнім часом, коли російська активність зросла, у них стало більше військових літаків в повітрі », - заявив Столтенберг.

Daily Telegraph наводить у приклад один інцидент: у березні Boeing-737 авіакомпанії Scandinavian Airlines, на борту якого було 132 пасажири, за частки секунди ухилився від російського літака розвідника Іл-20. Повідомляється, що літаки розійшлися на відстані всього в 300 футів (трохи більше 90 метрів). «Тільки швидка реакція пілота Scandinavian Airlines і те, що інцидент стався в денний час і при хорошій видимості, дозволило запобігти катастрофі», - пише британське видання.

Генсек НАТО закликав російську сторону підкоритися «нормам» польотів в тісному повітряному просторі.

Прекрасный образец кино от Болливуда Top Precision Optical Components To Enhance Your Vision Виртуальные игры: видео-слот «Книга Ра» Золотистый стафилококк: описание, симптомы и лечение Качественный сайт о жизни современной Самары
Лента авиановостей