Росія хоче створити свою орбітальну станцію

Росія хоче створити свою орбітальну станцію

Росія планує почати з 2017 року розгортання власної орбітальної космічної станції, задіявши для її створення частина модулів, що призначаються для російського сегменту Міжнародної космічної станції (МКС). Про це пише в понеділок, 17 листопада, «Коммерсант» з посиланням на джерело, близьке до керівництва Центрального науково-дослідного інституту машинобудування.

Проект станції, за даними видання, розроблений науковими організаціями Роскосмоса, розгорнути її на орбіті передбачається до 2019 року. «Первісна конфігурація буде формуватися на базі багатоцільового лабораторного та вузлового модулів, космічного апарату "ОКА-Т". Експлуатацію станції забезпечать кораблі "Союз-МС" і "Прогрес-МС", а в період 2020-2024 років можливt відпрацювання енергетичного та трансформованого модулів, використовуваних у місячній програмі », - розповіло джерело.

Розташування станції на орбіті, згідно з попередніми розрахунками, дозволить доставляти на неї вантажі за допомогою ракет з космодромів Східний і Плесецьк, що виключить потенційні політичні ризики при використанні Байконура. При цьому з станції буде видно до 90 відсотків території Росії і арктичний шельф, тоді як у МКС цей показник не перевищує 5 відсотків. Крім того, на станції можна буде проводити випробування апаратів, призначених для місячної програми - спочатку їх будуть доставляти на станцію, і тільки звідти відправляти до Місяця.

Вартість проекту не називається. За відомостями «Комерсанта», на початковому етапі для розгортання станції будуть використовуватися модулі та апарати, що розроблялися для російського сегменту МКС, що дозволить уникнути додаткових витрат. У зв'язку з цим від розвитку російського сегмента МКС доведеться відмовитися, однак всі зобов'язання до 2020 року будуть виконані.

Качественная спортивная обувь от лучших производителей 777 Original: что подразумевает под собой мобильное приложение и какой выбор слотов Игровые автоматы, знакомящие с кулинарными причудами различных стран Бурение скважин на воду «Штурманские» — российские часы с духом эпохи
Лента авиановостей