На озброєння морської піхоти США прийдуть безпілотники

На озброєння морської піхоти США прийдуть безпілотники

Командування Морської піхоти США оприлюднило план авіаційного розвитку, що передбачає закупівлю нових безпілотних літальних апаратів великої тривалості польоту. Як повідомляє Flightglobal, нові безпілотники, зокрема, планується оснастити системами радіоелектронної боротьби. Рішення про включення безпілотних апаратів в план закупівлі було прийнято в поточному році.

Як зазначає видання, фактично Морська піхота США вперше зацікавилася безпілотними системами, за своїми характеристиками близькими до апаратів MQ-9 Reaper. Такі безпілотники використовуються ВПС США. В даний час американські морпіхи мають у своєму розпорядженні тільки розвідувальні апарати, які можна запускати або з руки, або за допомогою катапульти. Крупних безпілотників на озброєнні Морської піхоти США немає.

Рішення про закупівлю нових безпілотників, крім іншого, пов'язане з наміром Морської піхоти США почати в 2016 році поступове списання палубних літаків радіоелектронної боротьби EA-6B Prowler. Крім того, у зв'язку з нарощуванням парку конвертопланів V-22 Osprey у військових з'явилась потреба в безпілотниках для розвідки, рекогносцировки та спостереження, які б постачали даними гвинтокрилі машини цього типу.

Частково потреба в розвідувальної інформації покривається безпілотниками RQ-21 Integrator, вже стоять на озброєнні Морської піхоти США. Ці апарати за допомогою катапульти можна запускати з палуби кораблів, проте вони не призначені для використання систем радіоелектронної боротьби. Точні вимоги до перспективних беспилотникам Морська піхота США поки не оприлюднила.

Уход за лицом в самолете Как выбрать лучшее агентство интернет-маркетинга в Украине Отличный шанс изменить свою жизнь и выучить иностранный язык Неограниченные возможности спутниковой связи: в море, в воздухе и под землей Рюкзаки BagSeller с доставкой по Алматы и всему Казахстану
Лента авиановостей