Літакам вказано сигналити частіше

Літакам вказано сигналити частіше

Експерти Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) розробили нові стандарти для пасажирських літаків, що передбачають звіт літака в автоматичному режимі про своє місцезнаходження кожні 15 хвилин, а в разі непередбаченого сходу літака з заданого маршруту - щохвилини. Експерти вважають, що цей захід допоможе уникнути таких ситуацій, як зникнення в березня 2014 авіалайнера Malaysia Airlines, який до цих пір не знайдений.

Як повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, на початку грудня група експертів Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) представить урядам і авіакомпаніям нові стандарти повітряних пасажирських перевезень. Вони передбачають автоматичний вихід повітряних суден на зв'язок для передачі даних про місцезнаходження кожні 15 хвилин. А в тих випадках, коли літак несподівано міняє заданий курс, автоматичний сигнал повинен буде подаватися щохвилини. Це дозволить наземним службам більш точно знати місцезнаходження повітряного судна, а в разі катастрофи допоможе швидше визначити місце падіння літака. Перехід до нового стандарту, на думку експертів, дозволить створити універсальну систему стеження за пасажирськими літаками, які перебувають над великими водними просторами, над віддаленими полярними регіонами або іншими областями, де немає стійкого зв'язку з наземними радарами.

Група експертів IATA розпочала роботу над цією проблемою в квітні поточного року у зв'язку із зникненням авіалайнера Malaysia Airlines, що слідував рейсом з Куала-Лумпура в Пекін з 227 пасажирами і 12 членами екіпажу на борту. Літак досі не знайдений, пошуки тривають. Пропозиції про те, що необхідно отримувати постійну інформацію про місцезнаходження пасажирських авіалайнерів в автоматичному режимі, почали звучати вже в перші тижні безрезультатних пошуків рейсу MH 370 Malaysia Airlines. Регулярних повідомлень від авіалайнера про його місцезнаходження не надходило, і не було передбачено варіанту з відправкою щохвилинних повідомлень в разі надзвичайної ситуації. На думку фахівців Inmarsat, також котрі аналізували дані зниклого літака, якби така система була запущена раніше, район пошуків MH 370 значно звузився б.

«Міжнародна морська організація (IMO) вже зобов'язала усі судна встановити систему дальньої ідентифікації та контролю місця розташування. Вони повідомляють про своє місцезнаходження кожні шість годин. Але вони рухаються набагато повільніше літаків, так що коли сидиш в швидко рухомому літаку і, пролітаючи над Індійським або Тихим океаном, не повідомляється про своє місцезнаходження, то опиняєшся поза мережею », - заявив в березні в інтерв'ю газеті The Guardian старший віце-президент Inmarsat Кріс Маклафлін.

Враховуючи ситуацію з MH 370, експерти запропонували нові рекомендації та список технологій, необхідних для їх реалізації. Крайнім терміном переходу на нові стандарти пропонується зробити один рік з моменту їх прийняття. Стандартне повідомлення літака, яке він буде автоматично відправляти кожні 15 хвилин, міститиме інформацію про його місце розташування, висоті, на якій він знаходиться, і про напрямок руху. Хоча ці рекомендації і не є обов'язковими, проте, як очікується, будуть підтримані урядами й організаціями по всьому світу, включаючи Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) і IATA, і увійдуть в число базових вимог при роботі авіаперевізників.

Лотерея, знакомая миллионам наших людей Где купить пластиковые контейнеры Почувствуй себя рыцарем, воином и пиратом в азартной игре iPhone 11 Pro Max - отличная широкоугольная камера и быстрый процессор Играйте на деньги и выигрывайте без труда
Лента авиановостей