США випробовує новий винищуач F-35C

США випробовує новий винищуач F-35C

Американські військові успішно завершили перший етап випробувань палубного винищувача п'ятого покоління F-35C. Про це повідомили ВМС США.

F-35С виконав всі завдання на 100%. Випробування проводилися на борту авіаносця Nimitz біля берегів штату Каліфорнія недалеко від міста Сан-Дієго.

Консорціум на чолі з компанією Lockheed Martin розробляє малопомітний винищувач-бомбардувальник п'ятого покоління F-35 Lightning II в трьох варіантах: для потреб ВПС США - F-35A, F-35B з коротким злетом і посадкою для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великобританії, а також палубний винищувач для ВМС США F-35С.

Два літака F-35С в ході випробувань виконали 124 зльоти за допомогою катапульти і 124 приземлення на палубу за допомогою гальмівної установки на кораблі. Були проведені також 222 посадки «конвеєром», тобто з подальшим злетом. Два приземлення здійснювалися в режимі відходу на друге коло після торкання палуби, що відбувається у випадку, якщо у літака не виходить захопити спеціальним пристроєм тросу гальмівний установки авіаносця. Такий сценарій посадки був передбачений програмою випробувань.

Два наступних етапи випробувань F-35С будуть проведені в морі в 2015 і 2016 році. Передбачається, що цей тип літака буде визнаний готовим для бойового використання в 2018 році.

План створення та подальшої закупівлі винищувачів F-35 є найдорожчою програмою озброєнь в світі: вона оцінюється в $ 399 млрд. В цілому військове відомство США має намір придбати 2443 літака F-35 у корпорації-виробника Lockheed Martin. Уже виготовлено більше ста таких машин.

Всевозможные приборы для защиты и контроля работы электрооборудования Игровые автоматы-новинки: никаких линий выплат! Азартные игры для чемпионов Каким кормом лучше кормить кошку? Онлайн бюро находок
Лента авиановостей