Компанія Orbital отримала контракт NASA на запуск повітряних куль

Компанія Orbital отримала контракт NASA на запуск повітряних куль

Приватна космічна компанія Orbital Sciences Corporation отримала контракт NASA вартістю 185 мільйонів доларів на реалізацію програми повітряних куль.
 
Згідно з повідомленням компанії, в результаті конкурсу Orbital виграла право на реалізацію програми наукових повітряних куль NASA (NASA Balloon Operations Contract) протягом майбутніх п'яти років. Згідно з умовами контракту, Orbital зобов'язується здійснювати управління програмою, планування запусків, здійснювати технічне обслуговування та проведення польових операцій. Планується, що щорічно під її керівництвом буде здійснюватися до 15 запусків повітряних куль NASA з різних майданчиків в США і по всьому світу.
 
"Ми раді бути залучені в передові дослідження і технології, які є частиною спадщини з отримання наукових даних і експериментів по всьому світу", - заявив у зв'язку з підписанням контракту віце-президент компанії Джон Пуллен.
 
З боку американського космічного агентства партнером Orbital виступає Центр космічних польотів Валлопс у Вірджинії (WFF), звідки Orbital за контрактом з NASA здійснює запуски вантажних кораблів до МКС. Останній з них у жовтні завершився катастрофою ракети Antares, яка повинна була вивести на орбіту вантажівка Cygnus, проте вибухнула через 6 секунд після старту.

Тренировочное оборудование для армрестлинга Как выбрать лучший банк для открытия счета индивидуального предпринимателя Купить расческу Janeke в Украине Полезная информация о бессоннице Продажа и изготовление металлоизделий
Лента авиановостей