Модернізований Ту-160 здійснив перший політ

Модернізований Ту-160 здійснив перший політ

Казанський авіаційний завод провів випробувальний політ стратегічного бомбардувальника Ту-160, також іменованого «Білим лебедем», після капітального ремонту з модернізацією. Про це повідомляє прес-служба ВАТ «Туполєв».
 
«Білий лебідь» знаходився в повітрі 2 години 40 хвилин. Перший випробувальний політ на цьому ракетоносці здійснив льотчик-випробувач першого класу Казанського авіаційного заводу ім. С.П. Горбунова Олексій Рябов », - йдеться в повідомленні« Туполєва ».
 
Ту-160 з середини 2000 років почали проходити модернізацію до версії Ту-160М, поєднану з капітальним ремонтом. У ході цих заходів, крім продовження ресурсу літаків, повністю оновлюється комплекс радіоелектронного обладнання. Також літаки отримують можливість застосування нового ударного озброєння, включаючи перспективні стратегічні крилаті ракети Х-101 / Х-102. До 2020 року ВВС Росії планують оновити десятьма бомбардувальниками, які пройшли модернізацію за проектом Ту-160М.

Ту-160Ту-160

Надзвукові стратегічні бомбардувальники Ту-160 з'явилися на озброєнні дальньої авіації в 1987 році. Літак злітною масою до 275 тонн розвиває максимальну швидкість понад 2000 кілометрів на годину і несе до 40 тонн бойового навантаження: вільно падаючі або коректовувані авіабомби різних калібрів (в тому числі ядерні), стратегічні крилаті ракети Х-55 або аеробалістичних ракети Х-15. Практична дальність бомбардувальника з максимальною бойовим навантаженням перевищує 10 тисяч кілометрів, зі зниженою - за різними даними сягає 14-16 тисяч кілометрів.
 
З середини 2020 років літаки Ту-160, поряд з Ту-95МС, будуть поступово замінюватися в складі дальньої авіації на новий стратегічний бомбардувальник, що розробляється зараз за програмою «Перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації» (ПАК ДА).

Підшипники корпусні UCP на лапах Этапы строительства дома Большие возможности на Бетсити 4K QLED телевизор Samsung QE75Q80TAUXRU Дайте своим металлопластиковым окнам вторую жизнь
Лента авиановостей