Росія перевірить небо над Італією

Росія перевірить небо над Італією

Договір був підписаний в 1992 році і став одним із заходів по зміцненню довіри в Європі після закінчення Холодної війни. Він діє з 2002 року і дає країнам-учасницям можливість відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходах один одного. Як правило польоти Росії та країн НАТО здійснюються на взаємній основі.

Російський політ (38-й у 2014 році) буде виконуватися з 24 по 28 листопада з аеродрому відкритого неба Рим (Чампіно) на літаку Ан-20Б з дальністю до 2015 кілометрів. Політ пройде за узгодженим маршрутом, а італійські фахівці на борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання договору.

«Наглядовий політ виконується з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності у військовій діяльності держав-учасниць Договору, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри», - пояснив начальник російського Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков.

Польський політ також здійснить літак Ан-30Б з 24 по 28 листопада. Цей літак не призначений для застосування зброї, його борт і апаратура пройшли міжнародне огляд при участь російських фахівців і відповідають вимогам Договору відкритого неба. Маршрут польоту також був узгоджений, а російські фахівці на борту проконтролюють дотримання всіх параметрів і домовленостей.

Аквариум в детской комнате Копка колодцев «под ключ» Экскурсии в Стамбуле от компании «Спутник» Все про микрокредитование в МФО Проводимо час весело з ігровими автоматами
Лента авиановостей