США направлять на базу в Японію атомний авіаносець в серпні 2015

США направлять на базу в Японію атомний авіаносець в серпні 2015

Американський атомний авіаносець «Рональд Рейган» у серпні наступного року замінить «Джорджа Вашингтона», який в даний час знаходиться на базі Йокосука в Токійській затоці, повідомило на прес-конференції у вівторок командування Сьомого флоту ВМС США.

Церемонія по заміні атомного авіаносця пройде в Сан-Дієго в Каліфорнії, повідомило агентство Кіодо з посиланням на командування флоту.

«Джордж Вашингтон» (спущений на воду в 1990 році, в експлуатації з 1992 року) знаходиться на базі Йокосука з 2008 року, коли змінив застарілий авіаносець «Кітті Сарк» з дизельною установкою. В даний час «Джордж Вашингтон» повернувся на базу після навчань в західній частині Тихого океану, до весни 2015 тут проходитиме загальна технічна перевірка обладнання і стану корабля, також авіаносець поповнить запаси палива, після чого попрямує в Сан-Дієго.

Ударний атомний авіаносець «Рональд Рейган» вважається третім за потужністю у флоті США. Він був спущений на воду в 2001 році, введений в експлуатацію в 2003 році. У березні 2011 року брав участь в операції «Томодаті» з надання допомоги постраждалим від землетрусу районам Японії. Його водотоннажність становить 101 тонну, довжина 333 метри. На його борту знаходяться дві ядерні силові установки. На авіаносці можна розмістити до 90 літаків і вертольотів і понад 5,5 тисячі членів екіпажу, вважаючи персонал авіакрила.

Как подстричь ребенка в домашних условиях Виды наполнителей и основ, применяемых в матрасах для диванов Лучшие игры на одном сайте Овощные стеллажи — на что обратить внимание? Игры от Netent: лучшие предложения в виртуальном мире
Лента авиановостей