Великобританія замовила перші винищувачі F-35

Великобританія замовила перші винищувачі F-35

Міністерство оборони Великобританії підписало контракт на виробництво перших чотирьох винищувачів п'ятого покоління F-35B Lightning II. Про це повідомляє Lenta.ru.

Поставка літаків очікується в 2016 році. До 2018 року британці планують отримати ще 10 винищувачів з першої партії. Використовувати літаки у версії з укороченим зльотом і вертикальною посадкою планується в інтересах як ВПС і так і ВМС країни. У 2020 році міноборони Великобританії планує прийняти на озброєння новий авіаносець «Куїн Елізабет», на якому розміщуватимуться винищувачі F-35. Потім Королівські ВМС отримають наступний корабель того ж типу - «Принц Уельський».

Вартість перших 14 F-35B оцінюється в 2,5 мільярда фунтів стерлінгів (3,9 мільярда доларів). У загальній складності Великобританія планує купити 48 винищувачів виробництва американської компанії Lockheed Martin. Зараз у розпорядженні британських військових знаходиться три навчальних винищувача F-35B.

У загальній складності Lockheed Martin збирається виготовити понад три тисячі винищувачів F-35 в трьох комплектаціях: A (для ВПС), B (укорочений зліт і вертикальна посадка) і C (палубний). Майже дві з половиною тисячі з них відійдуть ВПС і ВМС США, а також американської Морський піхоті. Крім того, в покупці F-35 зацікавлені Австралія, Туреччина, Нідерланди та ряд інших країн.

Фортуна и азарт снова вместе Rox casino - мир щедрых выигрышей и лучших азартных развлечений Только самые проверенные и качественные слоты Учеба на магистратуре в Канаде для украинцев Диагностика трихомониаза: причины и симптомы
Лента авиановостей