Туркменістан отримав перший літак Boeing 777

Туркменістан отримав перший літак Boeing 777

Корпорація Boeing передала Туркменістану перший з двох замовлених літаків Boeing 777-200 LR. Його експлуатантом виступлять Туркменські авіалінії.

Після отримання Boeing 777-200 LR авіакомпанія хоче відкрити рейси з Ашхабада в Куала-Лумпур, Хошимін і Торонто.

За даними державного інформаційного агентства Туркменістану, в новому літаку кожне крісло оснащене індивідуальною розважальною системою. Обладнання на борту дозволить пасажирам здійснювати дзвінки під час польоту і користуватися Wi-Fi-інтернетом.

В Ашхабаді новий літак зустрічав президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов. За його словами, ще в 1992 році Туркменістан першим з країн СНД розмістив замовлення на придбання літаків Boeing, і вже в листопаді того ж року новий Boeing 737-300 надійшов у розпорядження туркменських авіаторів.

Цей літак глава Туркменії вирішив передати в якості почесного експоната в музей розвитку туркменської авіації, який повинен з'явитися на території міжнародного аеропорту Ашхабада, і доручив відповідним керівникам тримати дане питання під контролем.

Зараз флот Туркменських авіаліній складається з семи літаків Boeing 717-200, трьох 737-300, чотирьох 737-700, п'яти 737-800 і чотирьох 757-200.

Азартный мир сделает Вас миллионером Псориаз: лечение и профилактика болезни Хороший выбор реле времени ВЛ Авиационная техника: поставки и обслуживание Как подобрать матрас для сна - их особенности и разновидности
Лента авиановостей