"Дніпроава" просить переглянути збори для українських перевізників

Авіакомпанія «Дніпроавіа» звертається до влади з ініціативою переглянути регульовані державою збори для українських авіакомпаній. З моменту переходу Нацбанку України до плаваючого курсу 7.02.2014 р., вартість авіаквитків в національній валюті у зв'язку із зростанням курсу долара виросла на 36-37%, повідомляє прес-служба авіакомпанії.
"У найбільш складній ситуації у зв'язку з цим виявилися бізнес-пасажири, які роблять часті ділові поїздки по Україні. Доступне внутрішньоукраїнське пасажирське авіасполучення є необхідною умовою розвитку ділових зв'язків між регіонами. Розуміючи це, керівництво авіакомпанії визначило стратегію розвитку Дніпроавіа як національного авіаперевізника. Відповідно з потребами пасажирів в нинішніх умовах, Дніпроавіа пропонує участь у програмі лояльності «Бонус клуб», яка дозволяє економити більше 9% вартості авіаперельотів. Також Компанія пропонує порівняно низькі ціни на рейсах за умови раннього бронювання, зокрема на рейси сполученням Київ-Дніпропетровськ, Київ -Івано-Франківськ, Дніпропетровськ-Москва", - розповіли в прес-службі.
Однак, не дивлячись на заходи, що проводяться Дніпроавіа для забезпечення доступного і регулярного внутрішньоукраїнського авіасполучення, неконтрольоване зростання курсу долара змушує авіакомпанію нести збитки, а пасажирів - додаткові витрати. Це пояснюється наступним: у вартості рейсу, за даними Дніпроавіа, змінні витрати, на які компанія істотно не може впливати, становлять близько 60%, в т.ч. 30% - паливо, 14% - аеронавігація, 8% - аеропортове обслуговування. Таким чином, 22% вартості рейсу, що є основою для розрахунку вартості авіаквитків, складають регульовані державою ставки, які залежать від коливань курсу валюти, і на які до того ж нараховується ПДВ. Це призводить до необгрунтованих коливань витрат на рейс, якими авіакомпанії управляти не можуть і компенсувати їх не в змозі, пояснили в Дніпроавіа.
"У нинішній ситуації Дніпроавіа вже провела внутрішню роботу щодо скорочення витрат, внаслідок чого Авіакомпанія добилася зниження підсумкової ціни авіаквитків для пасажирів. Але цього недостатньо, тому як частка витрат, на які Компанія може безпосередньо впливати, незначна. Тому авіакомпанія« Дніпроавіа »виступає з ініціативою до Міністерства інфраструктури України, Державну авіаційну службу України та Державному підприємству обслуговування повітряного руху встановити ставки за аеронавігаційне і аеропортове обслуговування повітряних суден авіакомпаній-резидентів України в національній валюті", - заявили в прес-службі.
Забезпечення стабільності цін за законом є основним завданням Нацбанку, тому з метою стабілізації цін на авіаквитки Компанія наполягає на необхідності проведення заходів для пом'якшення впливу курсових коливань на ринок пасажирських авіаперевезень, уточнили в авіакомпанії.
Азарт и приключения ждут вас Игровые автоматы 777 - бессмертная классика онлайн казино Идеальные развлечения, не выходя из дома «FreightBus» может революционизировать городской транспорт Игровые автоматы: о барабанах и линиях
Лента авиановостей