Зниклий Боїнг міг навмисно уникати радарів

Зниклий Боїнг міг навмисно уникати радарів
>«Боїнг 777» авіакомпанії Malaysia Airlines, зниклий на початку березня, міг спеціально уникати виявлення радарами під час свого останнього польоту. Про це телекомпанії CNN заявив джерело в уряді Малайзії.
За його словами, «Боїнг» зник з радарів малайзійських військових приблизно в районі повітряного простору Індонезії. Такий маршрут міг бути обраний навмисно, щоб уникнути виявлення літака.
Дані, які навів джерело, засновані на експертних розрахунках. Зокрема, фахівці, які розшифрували дані радарів, дійшли висновку, що спочатку літак пролітав на півночі Індонезії, а потім повернув на південь до Індійського океану. Однак через повітряний простір країни лайнер не летів.
Тим часом задіяні в пошуках лайнера літаки і судна досліджують район, де, імовірно, можуть знаходиться чорні ящики «Боїнга 777». Напередодні китайське патрульне судно Haixun 01 зафіксувало в південній частині Індійського океану сигнал, який міг виходити від одного з бортових самописців.
Глава координаційного центру пошуків зниклого «Боїнга» Ангус Х'юстон (Angus Houston) заявив, що це важлива і обнадійлива новина, однак закликав ставитися до неї з обережністю.
«Боїнг 777», що вилетів з Куала-Лумпура в Пекін, пропав з радарів в ніч на 8 березня. Пошуки лайнера, на борту якого перебували 239 людей, результатів поки не дали. Не знайдені і бортові самописці літака. Незважаючи на безуспішні пошуки, що тривають вже кілька тижнів, міністр оборони Малайзії Хішамуддін Хусейн (Hishammuddin Hussein) заявив, що пошуково-рятувальна операція буде продовжена. 
Изделия из лучших сортов отечественной древесины «Mebelukraine» – качественные шкафы-купе на заказ в каждый дом Собственная водяная скважина Грузоперевозки на «Газели»: удобно, быстро и недорого Десятки качественных игровых слотов в лучшем клубе
Лента авиановостей