Розробники пропонують літако-вертоліт

Розробники пропонують літако-вертоліт

На краудфандінговом сервісі Kickstarter представлена нова розробка компанії Xcraft - революційний гібридний дрон, що отримав назву X PlusOne, який поєднує в собі польотні принципи літака і вертольота.

Ідея такого симбіозу, зовсім не нова. Літальні апарати гібридного принципу почали з'являтися задовго до X PlusOne. Найяскравіший представник в цьому класі - це Volta Volare GT4 випуску 2012 року, який представляв собою електричний літак, оснащений двигуном внутрішнього згоряння.

Концепт літако-вертольота теж не зовсім оригінальний. Ще в 2010 році інженери англо-італійської компанії Agusta Westland спроектували літальний апарат Project Zero, який об'єднує в собі основні властивості цих двох повітряних суден. Це була модель першого у світі комерційного електричного вертольота, оснащеного похилим роторним двигуном. Пізніше Project Zero мав великий успіх у мільйонерів і заможних селебріті.

Проблема сучасних безпілотників полягає в тому, що переважна більшість з них мультіроторни, тобто, немає ні тенденцій до різноманітності конструкцій, ні великих швидкостей в польоті. Ширяння вирішує одну проблему, але зводить до мінімуму швидкість. У Xcraft запевняють, що вони створили щось принципово нове в плані концепту і, що найважливіше, швидкісне. Творці X PlusOne - два американських інженера - кажуть, що їх дітище може розганятися до ста кілометрів на годину. Зліт гібридного дрона здійснюється у вертикальному режимі завдяки чотирьом пропелер, працюючим в горизонтальній площині до поверхні землі. Максимальна тривалість польоту безпілотника становить до п'ятнадцяти хвилин, що є середньою цифрою для сучасних машин цього типу.

LPG массаж: коррекция фигуры и бодрость тела Top Precision Optical Components To Enhance Your Vision Наша студия ландшафтного дизайна «Грин Гарт» воплотит в жизнь даже самые невероятные проекты Признание у миллионов геймеров завоевало казино 777 Originals Электрик на дом в Санкт-Петербурге: быстро и недорого
Лента авиановостей