Випробуваний перший гібридний електричний літак

Випробуваний перший гібридний електричний літак

До гібридних автомобілів вже всі звикли. Але мало хто чув про літальні апарати, які суміщають електродвигуни з класичними установками внутрішнього згоряння.

Крилаті машини такого типу зараз активно створюються. Причому не ентузіастами, а великими компаніями. Повідомляється, що до одного із згаданих проектів підключилася корпорація Boeing.

Основу сконструювали фахівці Кембриджського університету. Тепер - за допомогою авіаційного гіганта - вони швидко доведуть одномісну машину до розуму. Тестові польоти вже відбулися.

Стало відомо, що винахід успішно піднялося в повітря. Політ пройшов на висоті понад 400 метрів. Сталося це у Великобританії.

Сказане вкрай важливо. Раніше аналогічні винаходи підкорювали небо насилу - не дозволяли технології. Акумулятори були занадто важкими. Нові літій-полімерні елементи - подібні до тих, що використовуються в сучасних ноутбуках - дозволяють обійти обмеження. І роблять концепцію «гібридів» досить життєздатною.

Влаштовано все відносно просто. Пропелери в рух приводить як традиційне чотиритактне рішення Honda, так і батареї.

Причому двигун на основі бензину вміє заряджати джерела живлення (виступаючи в ролі генератора). І відключається після відриву від землі, коли літак лягає на потрібний курс. Далі крейсерська швидкість підтримується за рахунок електрики.

Сказане дає можливість економити паливо. Його витрата скорочується на 30%.

Как сделать монтаж электропроводки в доме Интернет-магазин качественной обуви от известных производителей Результаты China Airshow-2016 – Россия выходит на новый уровень Это не просто очередное казино – это Вулкан Элит Декоративная галька в Харькове
Лента авиановостей