Знайдений швидкий і дешевий спосіб польоту на Марс

Знайдений швидкий і дешевий спосіб польоту на Марс

Вчені з університетів США та Італії запропонували унікальний спосіб польоту до червоної планети. Ця можливість може значно скоротити час і витрати на подорож.

Нинішній спосіб подорожі до Марса увазі, що політ космічного корабля від Землі до червоної планети можливий тільки під час вузького стартового вікна між двома небесними тілами. І таке вікно доступно раз в 26 місяців.

Вчені двох країн планують зняти обмеження, пропонуючи рухати космічний корабель по траєкторії Гомана-Вєтчинкіна. Вона передбачає перехід з низької орбіти Землі на більш високу, орбіту Марса. При цьому кількість маневрів корабля скоротитися і не доведеться спалювати тонни палива для гальмування. Гравітація наздоганяючого космічний корабель Марса просто притягне керований об'єкт.

Нагадаємо, раніше НА «Харків» повідомляло про те, що марсохід Curiosity знайшов на Марсі сліди «марсіан». У ході дослідження породи гори Еоліда в районі кратера Гейл марсохід зафіксував короткочасний сплеск концентрації метану, який потім розсіявся. Метан - це найпростіший вуглеводень, який може бути основою для органічних молекул. Тому й джерело цього газу може належати біологічному об'єкту.

Помощь в оформлении документов на право собственности Страхование работодателей Парные футболки для всей семьи: идеи, мнения, разнообразние Аудиторские услуги от компании «Аудит-Инвест» Кариес что это такое?
Лента авиановостей