Вертоліт-безпілотник вперше злетів з палуби корабля США

Вертоліт-безпілотник вперше злетів з палуби корабля США

Безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout здійснив перший рейс з есмінця ВМС США Jason Dunham (DDG 109). За інформацією ресурсу Defensetech, випробування, які пройшли біля узбережжя Норфолка, складалися з 22 автономних злетів і посадок дрона на палубу ракетного корабля.

Як заявив Джордж Вардулакіс, віце-президент компанії Northrop Grumman - розробника безпілотника, успішно відбулася демонстрація є завершальною частиною підготовки вертольота і вивчення можливості його роботи з будь-якого корабля, здатного нести повітряні судна.

- Ми переконалися, що знаходимося на вірному шляху, вивчивши всі критичні параметри продуктивності MQ-8C та підготовку його систем для оперативного використання військово-морськими силами, - заявив представник Northrop Grumman.

У планах командування ВМС США закупівля 30 таких дронів. Використання машини в конкретних місіях має розпочатися вже в 2016 році.

MQ-8C Fire Scout створений на базі багатоцільового вертольота Bell 407. Безпілотник може перебувати в повітрі близько доби, а дальність його польоту складає більше 270 кілометрів (150 морських миль). Машина здатна нести додаткове обладнання та озброєння загальною масою 700 кілограмів. Попередня версія дрона - MQ-8B використовувалася США в операціях в Афганістані та Лівії. Вертоліт був збитий прихильниками Муаммара Каддафі в 2011 році.

Интернет-площадка для воплощения бизнес-идей Портал об отношениях, семье и о многом интересном Качественные часы для туризма: основные критерии выбора Современное оборудование для заморозки Смартфоны Samsung: новые возможности и характеристики
Лента авиановостей