Літак для космічних туристів досяг завершальної збірки

Літак для космічних туристів досяг завершальної збірки

Будівництво туристичного космічного корабля, готового запропонувати подорож у космос за ціною 95 000 доларів з людини.

Будівництво туристичного космічного корабля наближається до завершення. Пасажири XCOR Lynx отримають можливість побачити Землю з висоти більше 100 кілометрів над рівнем моря.

Як заявила компанія-виробник, XCOR Lynx вийшов на завершальну стадію виробництва. Незважаючи на страхи, пов'язані з недавньою аварією SpaceShipTwo, перший політ нового суборбітального космічного корабля відбудеться в 2016 році.

Збірка літака

Компанія XCOR Aerospace вже продала більше 200 квитків на літак, здатний здійснювати горизонтальний зліт і посадку за допомогою багаторазової ракетної рухової установки. Компанія переконана, що доступні космічні подорожі є ключем до освоєння космосу.

За оцінками компанії, політ на XCOR Lynx триватиме 30-50 хвилин. Час між запуском силової установки і злетом складає всього 15 секунд. Через 35 секунд після включення двигунів літак набирає надзвукову швидкість і через пару хвилин досягає висоти більше 50 км.

Політ XCOR Lynx

По досягненні літаком пікової висоти відбувається вимикання двигунів, щоб пасажири змогли відчути себе в невагомості. Після повторного входу в атмосферу XCOR Lynx ковзає до Землі протягом близько 20 хвилин.

Планується, що новий космічний корабель буде здійснювати чотири рейси на день. Його кабіна здатна вмістити тільки двох людей: пілота і пасажира.

Політ літака

XCOR Aerospace розробляє три варіанти XCOR Lynx: прототип Mark I, який здійснить випробувальний політ в наступному році, і два більш досконалих варіанту під назвою Mark II і Mark III.

Варто відзначити, що до стану здоров'я пасажирів XCOR Lynx пред'являються незначні вимоги. За словами виробника, політ на суборбітальному космічному кораблі зможе витримати будь-який, хто вільно катається на американських гірках.

Где пообедать и дождаться самолета в аэропорту? Отличная возможность весело провести время Якісне італійське взуття за вигідними цінами Авиаперевозки под ключ Игра в казино Вулкан на деньги и участие в акциях
Лента авиановостей