Airbus A350-900 на шинах Michelin здійснив перший політ

Airbus A350-900 на шинах Michelin здійснив перший політ

На перший літак сімейства A350 XWB, поставлений компанією Airbus комерційному оператору Qatar Airways, були встановлені шини Michelin Air X з радіальної технологією NZG.

Комерційний лайнер з надшироким фюзеляжем, виготовленим переважно з композитних матеріалів, здійснив свій перший політ з Тулузи (Франція) в Доху (Катар) 22 грудня 2014. Цей літак вже встиг завоювати величезний успіх, про що свідчать сотні замовлень від провідних світових авіакомпаній.

Літак A350 XWB встановлює нові стандарти комфорту і економічності у своєму класі. Повітряне судно на 70% сконструйовано з високотехнологічних матеріалів, включаючи композитні (53%), а також титанові і алюмінієві сплави нового покоління. Ці матеріали використані у будівництві таких структурних елементів, як крила і фюзеляж. Застосування композитів і углепластиков допомогло знизити вагу повітряного судна а, отже, і витрата палива на 25%, що, в свою чергу, сприяє економії витрат на експлуатацію літака.

«Компанія Michelin тісно співпрацювала з компанією Airbus в рамках проекту зі створення цього літака, - зазначив Франк Моро (Frank Moreau), глава підрозділу Michelin з виробництва авіаційних шин. - Ми робимо все для розробки інноваційних рішень, які допомагають підвищити безпеку і рентабельність бізнесу ».

У 1981 році компанія Michelin, лідер у сфері інновацій, представила першу в світі радіальну авіаційну шину. В даний час компанія є надійним партнером авіавиробників, постійно працюючи над новими унікальними конструкторськими рішеннями, які орієнтовані на майбутні потреби клієнтів у сфері авіації. Технологія радіальних шин NZG дозволила фахівцям компанії Michelin створити для моделей A350 XWB нову лінійку авіаційних шин, що відрізняються меншою масою і кращими характеристиками.

У порівнянні з аналогічною радіальної шиною, що має нейлоновий корд, нова радіальна шина Michelin з технологією NZG володіє меншою масою і допомагає збільшити кількість циклів зліт-посадка на 30%. Шина Michelin з технологією NZG відрізняється збільшеною вантажопідйомністю, а також підвищеною стійкістю до пошкоджень, що скорочує час простоїв літака для проведення незапланованого обслуговування.

Шини Michelin з технологією NZG володіють високою вантажопідйомністю: 8 таких радіальних шин здатні замінити 9 звичайних радіальних шин. Все це, в свою чергу, підвищує рентабельність авіакомпаній і приватних операторів, які експлуатують літак A350 XWB.

Неограниченные возможности спутниковой связи: в море, в воздухе и под землей Где посмотреть стоимость билета Харьков Варшава? Великое множество качественной дверной фурнитуры Отличный шанс изменить свою жизнь и выучить иностранный язык Устранение поломок замка зажигания BMW в Киеве
Лента авиановостей