Український літак «Мрія» - абсолютний рекордсмен (відео)

Український літак «Мрія» - абсолютний рекордсмен (відео)

Ан-225 «Мрія» (Кодове ім'я НАТО — «Cossack») — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова.

Ан-225 з максимальною спорядженою масою 640 000 кг є найважчим літаком у світі. Для порівняння, третій за вантажопідйомністю (після Ан-124) американський військово-транспортний літак C-5 Galaxy має максимальну споряджену масу 381 тис. кг.

Він настільки великий, що відстань, яку здолав при першому перельоті літак братів Райт, цілком може вміститись у вантажному відсіку «Мрії». Він також є найбільшим у світі літаком, що піднявся в повітря більше одного разу (хоча розмах його крила й менший, ніж в американського Hughes H-4 «Spruce Goose», котрий зробив лише один короткий низьковисотний випробувальний політ). Як Ан-124, так і Ан-225, більші за C-5 Galaxy, що є найбільшим літаком у США.

У листопаді 2004 Міжнародна федерація аеронавтики внесла Ан-225 у Книгу рекордів Гіннесса за його 240 рекордів.

Прегнил: как применять? Некоторые варианты получения дохода в Джой казино Удивите близких необычным сюрпризом с фотобудкой Ставки на спорт: как выиграть деньги у онлайн-букмекера Где купить стильный ремешок для Apple Watch
Лента авиановостей