Росія надумала колонізувати місяць

Росія надумала колонізувати місяць

Росія планує приступити до колонізації Місяця в 2030 році. Розроблений підприємствами Роскосмоса і низкою наукових установ проект Концепції російської місячної програми виявився в розпорядженні «Известий» . Її мета - створити до середини століття населену базу на Місяці і місячний полігон з можливістю видобутку на супутнику Землі корисних копалин.

У новій концепції, так само як і в попередніх проектах, згадується необхідність міжнародної кооперації, але із застереженням: «Повинна бути забезпечена незалежність національної місячної програми від умов та обсягу участі в ній іноземних партнерів».

Відомо, що в речовині Місяця присутні алюміній, залізо, титан, рідкоземельні метали та інші елементи. Згідно з документом, після геологічних досліджень буде розроблено техніко-економічне обгрунтування доцільності їх видобутку, переробки та доставки на Землю. При цьому передбачається можливість залучення на Місяць приватних інвесторів.

Роботи з освоєння Місяця до 2040 року автори ділять на три етапи. У 2016-2025 роках планується відправка автоматичних міжпланетних станцій «Луна-25», «Луна-26», «Луна-27» і «Луна-28». Завдання цих апаратів - вибір найбільш перспективного району в області Південного полюса Місяця для майбутнього розгортання там полігону і місячної бази. У 2028-2030 роках передбачається здійснити пілотовані експедиції на орбіту Місяця без висадки на поверхню - в цих цілях в РКК «Енергія» вже створюється транспортний пілотований корабель. У 2030-2040 роках планується почати експедиції відвідин космонавтами потенційного району розміщення місячного полігону і розгортання перших елементів інфраструктури з місячного речовини. Вартість проектів прорахована тільки для першого етапу - це близько 799326464 доларів.

У Роскосмосі пояснили, що пропозиції в Федеральну космічну програму проходитимуть всебічну експертизу на рівні галузевих експертів і вчених, після чого проект ФКП буде переданий на розгляд в уряд.

Организация выпускного вечера 11 класс Аквариум в детской комнате Мир фантастики и магии: Tales of Krakow Приложение Вулкан Бет для вашего гаджета Лучший обогрев дома - Булерьян
Лента авиановостей