В "Жулянах" значно зменшився пасажиропотік

В

У квітні цього року пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) склав 87,2 тис. пасажирів, що на 38,9% менше ніж у квітні 2013 року. Пасажиропотік на міжнародних рейсах - 71,9 тис., на внутрішніх - 15,3 тис. осіб.

«У другому кварталі активність перевізників, як на регулярних, так і на чартерних рейсах, помітно впала. Це обумовлено, в тому числі зниженням платоспроможності пасажирів, які отримують зарплату в гривні, тоді як відпочинок в Європі оцінюється в євро. І якщо минулого року європейська валюта коштувала близько 10 грн, то нині - близько 15 грн. Відповідно, купівельні можливості наших громадян знизилися на 30-35% », - розповів Олексій Яковець, генеральний директор компанії« Майстер-Авіа ».

Кількість обслугованих рейсів за звітний місяць - 2058 (-37,4% порівняно з аналогічним періодом в 2013 р.). Кількість обслуговуваних внутрішніх рейсів - 680, міжнародних - 1378.

Найбільш популярними міжнародними рейсами були-Будапешт (Угорщина), Москва (Росія), Кутаїсі (Грузія), Бергамо (Італія); внутрішні - Донецьк, Львів, Одеса.

«Болючим для галузі стало подорожчання палива. Якщо торік тонна авіагасу коштувала 12-12,5 тис. грн, то зараз вона досягла позначки в 18 тис. грн. Тому авіакомпанія не може знижувати ціну квитка у гривні. Тому нинішній сезон буде дуже важким для всього авіаційного бізнесу. З одного боку, дорожчають ресурси, з іншого боку, зарплати споживачів залишаються на колишньому рівні. Тому попиту на такого роду послуги буде менше десь на 50% », - прокоментував Олексій Яковець.

Реклама вашего товара или услуг на тысячах изделий Новый проект для азартных игроков – Selector казино Большое пополнение в списке слотов ПМ Comment utiliser les pierres, les galets et les rochers dans votre jardin Игровые автоматы, которые объединяют интересный сюжет и оригинальные бонус туры
Лента авиановостей