США закуповуватиме російські ракетні двигуни

США закуповуватиме російські ракетні двигуни

Американська корпорація United Launch Alliance (ULA) планує закуповувати російські ракетні двигуни РД-180 протягом найближчих років, аж до впровадження нового двигуна для ракет-носіїв Atlas-5.

Про це в інтерв'ю Space News розповів новий глава корпорації Торі Бруно (Tory Bruno).

До 2019 року ULA прагне розробити двигун, що працює на зрідженому природному газі , придатний для ракетоносія Atlas-5. Однак на створення такої системи знадобиться як мінімум п'ять років, і всі ці роки ULA планує закуповувати російські РД-180. Більш того, компанія збирається використовувати їх протягом приблизно двох років після закінчення закупівель, заявив Бруно.

У Сенаті США внесли спеціальну поправку в проект Закону про повноваження в галузі національної оборони на 2015 рік. Поправка, запропонована сенатором від штату Аризона Джоном МакКейном (John McCain), забороняє Пентагону підписувати нові й відновлювати діючі контракти з компаніями, що будують ракети-носії, які працюють з постачальниками з Росії.

На думку Бруно, ця поправка «принесе руйнівні наслідки» і «суперечить принципам вільної конкуренції». Хоча багато хто вважає, що новий закон торкнеться тільки майбутнього аерокосмічної промисловості США, коли будуть проводитися американські альтернативи РД-180, представники ULA побоюються, чи не зачепить він контракт компанії з Пентагоном. Ймовірно, формулювання поправки буде змінена, пише Space News.

У вересні 2014 року в НАСА заявили, що укладуть з Boeing і SpaceX багатомільярдний контракт на будівництво пілотованих багаторазових космічних кораблів .SpaceX будує для агентства кораблі серії Dragon («Дракон»), а Boeing - CST-100 (Crew Space Transportation). Ці апарати в разі успіху проекту забезпечать незалежність американців від російських «Союзів». В перспективі запускати Orion США планують за допомогою SLS (Space Launch System) - надважкої ракети-носія, розроблюваної Boeing, в котрій також передбачається використання російських двигунів.

Как выбрать компанию грузоперевозчика? Игры от Netent: лучшие предложения в виртуальном мире The north face купить можно здесь Качественные юридические услуги в Киеве Созданный для Pin Up сайт заблокирован — что делать
Лента авиановостей