Австралія замовила у США чотири транспортника Globemaster III

Австралія замовила у США чотири транспортника Globemaster III

Державний департамент США схвалив можливу поставку Австралії чотирьох військово-транспортних літаків C-17 Globemaster III і супутнього обладнання загальною вартістю 1,6 мільярда доларів. Про це повідомляє прес-служба Управління військового співробітництва (DSCA) Пентагону.

В обсяг можливої поставки крім літаків в тому числі входять 19 двигунів F117-PW-100 виробництва Pratt & Whitney, чотири інфрачервоних системи радіоелектронного придушення AN / AAQ-24V, чотири системи попередження про виявлення ракет і 16 навігаційних комплексів Honeywell H-764 ACE. Крім того, потенційна угода покриває поставку запчастин, підготовку військовослужбовців, а також технічну документацію і підтримку.

Терміни можливого постачання літаків не уточнюються.

Австралія замовила у США чотири транспортника Globemaster III

Зараз парк австралійських C-17 досягає шести одиниць. Останній такий літак Канберра отримала в листопаді 2012 року. Незабаром після його поставки Австралія заявила, що більше не збирається купувати Globemaster III. Проте, в жовтня 2014 року стало відомо про плани країни придбати ще два таких літака. Своє рішення австралійське міноборони змінило у зв'язку з активною участю в гуманітарних місіях, серед яких ліквідація наслідків повені в Пакистані (2010 рік) і цунамі в Японії (2011 рік).

Возможно ли получить кредит с плохой кредитной историей? Выбираем качественные окна Лучшие коллиматорные прицелы в Украине Как самостоятельно изготовить коптильню Ремонт холодильников - что может сломаться и как это испавить?
Лента авиановостей