«Аерофлот» отримає чергові десять літаків Sukhoi Superjet 100

«Аерофлот» отримає чергові десять літаків Sukhoi Superjet 100

«Аерофлот» отримає чергові десять літаків Sukhoi Superjet 100, їх поставку погодився профінансувати «Сбербанк Лізинг». Завдяки цьому до квітня майбутнього року кількість таких літаків у парку «Аерофлоту» зросте вдвічі.

Про те, що Сбербанк передасть в лізинг «Аерофлоту» десять літаків Sukhoi Superjet 100, РБК розповів представник лізингової компанії і підтвердив представник «Аерофлоту». Всі літаки планується передати компанії до квітня 2015 року, а сума операції в каталожних цінах становить $ 354 млн, уточнив представник ЗАТ «Сбербанк Лізинг». Це друга партія SSJ-100, які «Аерофлот» замовив ще в 2005 році. Авіакомпанія стала стартовим замовником SSJ-100, уклавши контракт в цілому на поставку 30 літаків цієї моделі. Як зазначав наприкінці жовтня цього року віце-президент «Цивільних літаків Сухого» (ГСС) Ігор Сирцов, всі 30 літаків будуть поставлені «Аерофлоту» до початку 2016 року. Зараз у перевізника десять таких лайнерів.

Sukhoi Superjet 100Sukhoi Superjet 100

«Аерофлот» отримав перший Superjet в 2011 році, зараз їх парк виріс до десяти машин. Але перший досвід роботи з гордістю вітчизняного авіапрому був для перевізника непростим. Літак спочатку не задовольнив «Аерофлот» за своїми характеристиками. Перші десять літаків авіакомпанія повернула виробнику. Справа в тому, що, згідно з матеріалами ГСС, модель Sukhoi Superjet (SSJ-100 / 95B) порівняно зі спочатку заявленими характеристиками поважчав на 3 т, це призвело до збільшення споживання палива приблизно на 10%. Максимальна злітна маса літака (MTOW) виросла до 45,88 т. Такі дані привели до появи нової конфігурації літака на початковому етапі поставок - SSJ-100 / 95B Aeroflot-Light. Пізніше літак був доопрацьований до потрібної «Аерофлоту» конфігурації і отримав назву Full. Повернуті перші десять літаків виробник продав іншим перевізникам.

У той же час інший перевізник, мексиканська Interjet, на літак не скаржиться. «У Мексиці 14 листопада в повітрі були всі 11 літаків SSJ-100 авіакомпанії Interjet», - каже джерело РБК в ОАК. В середньому вони літають по 11 годин на день, уточнює він. «З кожною наступною поставкою якість літаків SSJ поліпшується», - каже співрозмовник РБК в ОАК.

«Аерофлот» отримає чергові десять літаків Sukhoi Superjet 100

Його слова підтверджує і представник іншої авіакомпанії Red wings (в грудні цього року компанія отримає перший з трьох літаків, раніше експлуатувалися в «Московії»). «Наліт у авіакомпанії« Московія »становив по 300 годин на місяць - їхні літаки перейдуть нам», - каже гендиректор Євген Ключарев. - Ми їх плануємо поставити на рейси до Махачкали і Грозного ».

Как создание сайта влияет на продажи Игровые автоматы, повествующие о возможностях автомобилей и их строении Внешние аккумуляторы с логотипом вашей компании Качественный ремонт телевизоров Samsung на дому в Москве Каменная мозаика
Лента авиановостей